ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΖΩΑ

Στειρώσεις θηλυκών αδέσποτων γατών από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ένας από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας, που διαθέτει σημαντικούς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους για τα αδέσποτα ζώα, θα προβεί σε μαζικές στειρώσεις θηλυκών αδέσποτων γατών, το Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Μαΐου, με τη συνεργασία εθελοντών κτηνιάτρων από την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.).

Στην προσπάθεια αυτή, θα συμβάλλουν με εθελοντική εργασία τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία και υπάλληλοι του Δήμου μας. Για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και άλλες σχετικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την κα Τίνα Κασιδόκωστα  (6947525960).

Να σημειωθεί, ότι οι δημοτικές δαπάνες συνολικά για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων που καλύπτουν την περισυλλογή τους, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την προμήθεια φαρμάκων και κτηνιατρικού υλικού για την προστασία της δημόσιας υγείας (όπως παρασιτοκτόνα) αλλά και για προμήθεια τροφίμων, αυξάνονται κάθε χρόνο σημαντικά και αναμένεται να φτάσουν στις 130.000€ για το 2021. 

Παράλληλα, λύση σε σημαντικό και ευαίσθητο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων, έδωσε ο Δήμος Βάρης Βουλιαγμένης, ο οποίος συμβλήθηκε με εταιρεία αποτέφρωσης, αναλαμβάνοντας να παραλάβει δωρεάν τα νεκρά ζώα από τους ιδιοκτήτες τους ώστε να διαχειριστεί το σώμα τους με ασφάλεια και υγιεινή (για τη σχετική υπηρεσία ισχύει ο τηλ. Αριθμός 69 55397399). 

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα, με στόχο τη σταθεροποίηση, καταγραφή και σταδιακή μείωση του αριθμού τους, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους, θέτοντας τις βάσεις για μια πιο πολιτισμένη αντιμετώπιση των «άστεγων» ζώων.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button