ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Το δέντρο ηλικίας 144 ετών στην Ιαπωνία που μοιάζει «με ροζ ουρανό»

Η Wisteria, Βιστέρια ή Γλυτσίνια είναι το εξωτικό δέντρο που έρχεται από την Ανατολή και τα συνηθέστερα μέρη όπου μπορείς να το βρεις είναι η Κίνα, η Κορέα και η Ιαπωνία.

Το δέντρο Wisteria το λένε και «σταφύλια της άνοιξης» λόγω των λουλουδιών του που θυμίζουν τσαμπιά. Έχει διακριτικό άρωμα, ανθίζει τον Απρίλιο για δυο περίπου εβδομάδες, αλλά όχι από τα πρώτα χρόνια της αρκετά μεγάλης ζωής του. Είναι φυλλοβόλο φυτό, αρκετά ανθεκτικό που μεγαλώνει πολύ γρήγορα και το συναντάμε κατά βάση σε κήπους, αφού έχει μεγάλες ρίζες και δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε γλάστρες.

δέντρο

Η Wisteria, συχνά αναφέρεται ως το πιο όμορφο δέντρο του κόσμου. Στην Ιαπωνία, και συγκεκριμένα στο πάρκο Ashikaga Flower Park, το κύριο αξιοθέατο ανάμεσα στα πολυάριθμα λουλούδια  είναι αυτό το δέντρο.

Τα δέντρα Wisteria, με τα υπέροχα μπλε λουλούδια τους, κάνουν την τέλεια γραφική προσθήκη στο ιαπωνικό τοπίο, εκτός από τις περιβόητες ανθισμένες κερασιές και δημιουργούν σκηνές, που φαίνονται σαν να ανήκουν σε παραμύθια. Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται σε μια ποικιλία χρωμάτων, όπου το πιο κοινό είναι το μωβ. Θα βρείτε όμως και ροζ, μπλε, λευκά και κίτρινα άνθη, να κρέμονται από τα κλαδιά δέντρων wisteria.

Το συγκεκριμένο δέντρο χρονολογείται από το 1870 περίπου και τα κλαδιά του που υποστηρίζονται από δοκούς, σχηματίζουν μια εντυπωσιακή ομπρέλα λουλουδιών.

Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθεί κανείς το πάρκο και να δει όλα τα όμορφα δέντρα wisteria που βρίσκονται εκεί, είναι από τα μέσα Απριλίου έως τα μέσα Μαΐου. Φυσικά, ακόμη και αν δεν μπορείτε να πάτε στην Ιαπωνία, μπορείτε να θαυμάσετε τα υπέροχα δέντρα Wisteria του πάρκου, μέσα από φωτογραφίες.

δέντρο

δέντρο

Το Ashikaga Flower Park είναι το σπίτι για περισσότερα από 350 δέντρα wisteria, μαζί με εκείνο που έχει ηλικία σχεδόν 150 ετών και διαθέτει ένα πανέμορφο φυσικό τούνελ που είναι γεμάτο με λουλούδια.

 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button