Το ΕΚΠΑ κορυφαίο πανεπιστήμιο στη νοτιοανατολική Ευρώπη

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Νούμερο 1 πανεπιστήμιο στη νοτιοανατολική Ευρώπη και στη Μεσόγειο, στη θέση 89 στη λίστα με τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και στην 16η θέση των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, είναι μερικές από τις σημαντικές διακρίσεις του ΕΚΠΑ.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα από 4 έγκυρες παγκόσμιες κατατάξεις πανεπιστημίων, στις οποίες αξιολογήθηκαν χιλιάδες πανεπιστήμια, με το ΕΚΠΑ να ξεχωρίζει στις πρώτες θέσεις.

Το κλειδί της επιτυχίας για τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Γεράσιμο Σιάσο είναι «η σκληρή δουλειά όλου του επιστημονικού προσωπικού, χάρη σε αυτό βρισκόμαστε στην πρώτη θέση και χάρη σε αυτό το πανεπιστήμιό μας συνέχεια ανεβαίνει και πρωτοπορεί».

Συνεργασίες του ΕΚΠΑ με τα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και της Σορβόννης δεν είναι πλέον άπιαστο όνειρο. Έχουν ήδη υπογραφεί μνημόνια συνεργασίας με τα κορυφαία πανεπιστήμια, που περιλαμβάνουν ανταλλαγές φοιτητών, κοινά εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα.

Το ΕΚΠΑ χρειάζεται τη στήριξη της Πολιτείας. Η ενίσχυση στο προσωπικό και στη χρηματοδότηση κρίνονται απαραίτητα από τους ιθύνοντες για να φτάσει σε ακόμη ψηλότερες κορυφές.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -