Το Halloween στους ζωολογικούς κήπους του πλανήτη

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Αυτές τις ημέρες που το έθιμο του Halloween γιορτάζεται σε πολλές χώρες της Δύσης, την τιμητική τους έχουν και οι ζωολογικοί κήποι, αφού οι υπεύθυνοι συνηθίζουν να γεμίζουν τις χαρακτηριστικές πορτοκαλί κολοκύθες με φαγητό και να τις αφήνουν κοντά στα ζώα.

Το αποτέλεσμα χαρίζει υπέροχες φωτογραφίες. Δείτε ενσταντανέ από τους Ζωολογικούς Κήπους της Ρώμης, του Σικάγο και της Νέας Υόρκης:

Ενας λεμούριος χώθηκε μέσα στην κολοκύθα του Halloweenγια να βρει τα φρούτα, στο ζωολογικό κήπο της Ρώμης / AP Photo/Gregorio Borgia
Για την λευκή τίγρη της Βεγγάλης, η κολοκύθα του halloween γέμισε με κομμάτια κρέας – Ζωολογικός κήπος Ρώμης /AP Photo/Gregorio Borgia
Αγκαλιά με μια κολοκύθα και η Σοφία, ο ουρακοτάνγκος – μασκότ του Ζωολογικού Κήπου στο Μπρούκφιλντ, στο Σικάγο, / Jim Schulz/Chicago Zoological Society via AP
Και η Μπανάνα, ένας 4χρονος ιπποπόταμος παίζει με την κολοκύθα του., γε,μάτη λιχουδιές, στον Ζωολογικό Κήπο Μπρούκφιλντ, στο Σικάγο. / Jim Schulz/Chicago Zoological Society via AP

Η ιστορία του Halloween

Το Halloween γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται κατά κανόνα σε κάτι τρομακτικό και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά.

Η γιορτή αυτή συγχέεται με τις ελληνικές απόκρινες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές, καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά.

Ουσιαστικά το Halloween αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτή Samhaim.

Στη σημερινή της μορφή η γιορτή δεν ασχολείται πια με τα φαντάσματα και τα πνεύματα, αλλά περισσότερο με διασκέδαση, γιορταστικές μεταμφιέσεις και γλυκίσματα.

Για τους Κέλτες η μέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, ενώ ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν μια γέφυρα ανάμεσα στον πάνω κόσμο και στον κόσμο των νεκρών.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -