Το μεγαλύτερο μπλε διαμάντι που βγήκε ποτέ σε δημοπρασία

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το μεγαλύτερο μπλε διαμάντι στον κόσμο που βγήκε ποτέ σε δημοπρασία πουλήθηκε για 57,5 ​​εκατομμύρια δολάρια.

Ο πολύτιμος λίθος φέρει το όνομα «The De Beers Cullinan Blue» και είναι 15,1 καρατίων. Πωλήθηκε από τον οίκο Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ μετά από ένα συνεχόμενο 8λεπτο προσφορών μεταξύ τεσσάρων αγοραστών. Η νικήτρια προσφορά προήλθε από ανώνυμο αγοραστή μέσω τηλεφώνου.

Το σπάνιο διαμάντι βρέθηκε στο ορυχείο Cullinan της Νότιας Αφρικής το 2021. Σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου Sotheby’s, το Γεμολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής (GIA) κατηγοριοποίησε το κόσμημα ως «φανταχτερό ζωηρό μπλε», δηλαδή την κορυφαία βαθμολογία χρώματος, η οποία έχει απονεμηθεί μόλις στο 1% των μπλε διαμαντιών που έχουν παρουσιαστεί στον οργανισμό.

Περιγράφοντας το διαμάντι ως «εξαιρετικά σπάνιο», ο οίκος πρόσθεσε ότι μόνο πέντε πολύτιμοι λίθοι άνω των 10 καρατίων έχουν «βγει» ποτέ σε δημοπρασία. Κανένα διαμάντι δεν ήταν μέχρι σήμερα πάνω από 15 καράτια «κάνοντας την εμφάνιση αυτού του αψεγάδιαστου διαμάντιου ένα ορόσημο από μόνο του».

Με τελική τιμή 57.471.960 δολαρίων, το «The De Beers Cullinan Blue» έχασε για λίγο το ρεκόρ του πιο ακριβού μπλε διαμαντιού που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία. Αυτόν τον τίτλο εξακολουθεί να κατέχει το 14,62 καρατίων «Oppenheimer Blue», το οποίο πουλήθηκε το 2016 με τελική τιμή 57.541.779 δολάρια.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -