ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Το Ώκλαντ είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς το 2021

Το Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας έχει ανακηρυχθεί η «καλύτερη» πόλη στον κόσμο για το 2021, σε μια ετήσια κατάταξη που έχει αλλάξει σημαντικά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η έρευνα του Economist Intelligence Unit (EIU) ταξινόμησε 140 πόλεις από όλο τον πλανήτη σε παράγοντες όπως η σταθερότητα, οι υποδομές, η εκπαίδευση και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Όμως η πανδημία αποδείχθηκε ο καθοριστικός παράγοντας στη φετινή λίστα, με αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκές πόλεις να υποχωρήσουν σε σύγκριση με εκείνες στην Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία που σημείωσαν εντυπωσιακή άνοδο.

Αυτές οι νησιωτικές χώρες ανταποκρίθηκαν γρήγορα στο ξέσπασμα του κορωνοϊού και κατάφεραν να ελαχιστοποιήσουν τα κρούσματα, αίροντας πιο γρήγορα τους περιορισμούς. Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την ίδια ώρα, άργησαν να ξεκινήσουν τη διάθεση των εμβολίων και πολλά κράτη-μέλη επέβαλαν σκληρά lockdown που έπληξαν τις επιδόσεις τους στη φετινή έρευνα.

Έπεσε 20 θέσεις η Αθήνα

Η ελληνική πρωτεύουσα συμπεριλαμβάνεται στις πόλεις με τη μεγαλύτερη πτώση, υποχωρώντας κατά 20 θέσεις στην 92η.

«Οι συνθήκες υγειονομικής περίθαλψης έχουν επιδεινωθεί σημαντικά στην Πράγα (Τσεχία), στην Αθήνα (Ελλάδα) και στην Τζακάρτα (Ινδονησία), όπου ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 αυξανόταν τη στιγμή της έρευνας. Αυτό αύξησε την πίεση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, καθιστώντας πιο δύσκολη την εξασφάλιση νοσοκομειακού κρεβατιού και την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες περίθαλψης» σημειώνεται χαρακτηριστικά στα συμπεράσματα της έρευνας.

Οι δέκα καλύτερες πόλεις για το 2021

1. Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία

2. Οζάκα, Ιαπωνία

3. Αδελαΐδα, Αυστραλία

4. Ουέλλινγκτον, Νέα Ζηλανδία

5. Τόκιο, Ιαπωνία

6. Περθ, Αυστραλία

7. Ζυρίχη, Ελβετία

8. Γενεύη, Ελβετία

9. Μελβούρνη, Αυστραλία

10. Μπρίσμπεϊν, Αυστραλία

Οι δέκα χειρότερες πόλεις

1. Δαμασκος Συρία

2. Λάγος, Νιγηρία

3. Πορτ Μόρεσμπι, Παπούα Νέα Γουινέα

4. Ντάκα, Μπαγκλαντές

5. Αλγέρι, Αλγερία

6. Τρίπολη, Λιβύη

7. Καράτσι, Πακιστάν

8. Χαράρε, Ζιμπάμπουε

9. Ντουάλα, Καμερούν

10. Καράκας, Βενεζουέλα

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button