ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Τουβαλού: Το πιο παράξενο νησί στον κόσμο βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό

Το Τουβαλού είναι μια μικρή χώρα περίπου 12.000 κατοίκων στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει.

Τα Ηνωμένα Έθνη κατατάσσουν αυτό το μικρό κράτος στην κατηγορία «εξαιρετικά ευάλωτο» από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Αυτό που παρατηρούμε στο Τουβαλού είναι η μορφολογία του εδάφους του, αφού το μεγαλύτερο μέρος του, αποτελείται από μια πολύ στενή λωρίδα γης, που παρόμοια της δεν θα συναντήσεις εύκολα πουθενά στον κόσμο.Οι κάτοικοι του μικρού νησιωτικού κράτους ίσως γίνουν οι πρώτοι πρόσφυγες της κλιματικής αλλαγής, μέσα στα επόμενα 80 χρόνια ή και λιγότερο. Το Κιριμπάτι και οι Μαλδίβες είναι κράτη που ανήκουν στην ίδια κατηγορία, ενώ τα νησιά Μάρσαλ δεν βρίσκονται κι αυτά πολύ μακριά.

Ένας κάτοικος του Τουβαλού είχε δηλώσει πριν από δυο χρόνια: «Είμαι από μια μικρή χώρα. Το μόνο που ζητάω από τις μεγαλύτερες χώρες είναι να μας σεβαστούν και να σκεφτούν τις ζωές μας».

Αν πάρουμε τώρα διαφορετικά μέτρα για την κλιματική αλλαγή, τότε μπορούμε να σώσουμε αυτές τις χώρες και πολλά ακόμα πλάσματα πάνω στον πλανήτη. Μας αφορά έτσι κι αλλιώς όλους.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button