ΖΩΑ

Truffles The Kitty: Η γάτα που βοηθάει παιδιά με προβλήματα όρασης

Η Truffles (Τρούφα), διάσημη για τα μοδάτα γυαλιά της, δουλεύει μαζί με τη «μαμά» της, η οποία είναι οπτικός.

Σχεδόν πριν από τέσσερα χρόνια, η Ντανιέλ Κραλ, έσωσε ένα αδέσποτο γατάκι από ένα δάσος στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Τώρα, αυτό το γατάκι αλλάζει εκατοντάδες ζωές βοηθώντας τα παιδιά με προβλήματα στα μάτια να αισθάνονται πιο σίγουρα όταν φορούν γυαλιά και καλύμματα ματιών.Η Κραλ έχει το δικό της ιατρείο, το «A Children’s Eyes», στο Mechanicsburg, όπου ασχολείται κυρίως με βρέφη, νήπια και παιδιά στο δημοτικό σχολείο.

Όταν έρχονται τα παιδιά – πολλά με σοβαρά οφθαλμικά προβλήματα που απαιτούν πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, φάρμακα και θεραπείες – συχνά φοβούνται οτιδήποτε πλησιάζει στα μάτια τους. Τότε έρχεται η Truffles.«Είναι κυριολεκτικά μαγική με τα μικρά παιδιά. Μου παίρνει τουλάχιστον μισή ώρα για να προσπαθήσω να τους γνωρίσω, ώστε να καταλάβουν ότι δεν είμαι κάτι που πρέπει να φοβούνται και η Τρούφα θα βγει από το πίσω μέρος σαν να ξέρει πότε ακριβώς χρειάζομαι τη βοήθειά της», είπε η Κραλ στο CNN.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button