ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Τσιόδρας για Πάσχα: Η εξομολόγηση για τον Αγιορείτη μοναχό και τι είπε για τα παιδιά

Την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας πραγματοποίησε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, και αναφέρθηκαν στο Πάσχα και στο τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο Πάσχα ο κ. Τσιόδρας είπε πως αυτές οι ημέρες έχουν έναν θρησκευτικό χαρακτήρα, που αφορά βαθύτατες πτυχές της ψυχής.

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

«Όταν πριν από 30 χρόνια σαν φοιτητής είχα επισκεφτεί με καλή περιέργεια το Άγιο Όρος για να δω μια ακραία μορφή ζωής, μου είχαν μείνει τα λόγια ενός μοναχού: Η αρετή του ανθρώπου δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρεμάς στο μπαλκόνι, είναι εσωτερικό βίωμα. Είναι στάση ζωής», επεσήνανε ο κ. Τσιόδρας.

«Θεωρώ από αυτή τη θέση πρέπει να ευχαριστήσουμε την Εκκλησία, και όσους ανθρώπους αδελφωμένοι ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των συμπολιτών μας», πρόσθεσε ο Καθηγητής και κατέληξε: «Αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα πως η προσπάθειά μας άξιζε τον κόπο».

Εγώ σ αυτές τις δύσκολες περιστάσεις παίρνω το παράδειγμα μου από τα μικρά παιδιά που έχουν πολύ μεγάλη πίστη σε σχέση με μας, που κι αυτά υπομένουν μαζί μας και ζούνε μαζί μας και τις δικές μας δυστυχώς εμπάθειες και που απ όλη την επικράτεια μας στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης.

Μάλιστα ένα ο Νίκος έγραψε πως θα μας συγχωρέσει ακόμα κι αν πάνε στραβά τα πράγματα. Γι αυτά τα παιδιά που σε αντίθεση με μας ξέρουν να συγχωρούν με θεϊκή απλότητα και τα οποία όπως έγραψε κάποτε ένας μεγάλος ”σαν ομορφούλικα πουλάκια εύπιστα κι ευτυχισμένα στη πιο δύσκολη υπόθεση μπορούν να μας δώσουν μια εξαιρετικά χρήσιμη συμβουλή”.

Σχετικά άρθρα

Back to top button