ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Βέροια: Yπαίθριο αναγνωστήριο στην αυλή της Κεντρικής Βιβλιοθήκης

Σε υπαίθριο αναγνωστήριο και πολυχώρο μετατρέπει τον εξωτερικό, ακάλυπτο χώρο της η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, προσαρμοζόμενη έτσι στις νέες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία του κορωνοϊού και οι οποίες περιορίζουν σημαντικά την παρουσία κόσμου σε κλειστούς χώρους.

Στον νέο αυτό χώρο παρέχονται στους επισκέπτες ψηφιακές και διά ζώσης υπηρεσίες, καθώς μπορούν να χρησιμοποιούν το ασύρματο δίκτυο της βιβλιοθήκης για δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο, να έχουν πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων και να παρακολουθούν μαθήματα και εργαστήρια στην ασφάλεια ενός υπαίθριου αναγνωστηρίου.

«Τα υπαίθρια αναγνωστήρια είναι μία νέα τάση σε αρκετές χώρες, οπότε με τα λίγα μέσα που είχαμε, θέλαμε να κάνουμε κάτι ώστε να διευκολύνουμε αυτούς που θέλουν να βρουν ένα ήσυχο και ασφαλές μέρος», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ασπασία Τασιοπούλου, υπεύθυνη επικοινωνίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.Ο χώρος -όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν- θα μπορεί να χρησιμοποιείται και για προβολέςμικρές μουσικές εκδηλώσεις, καθώς και συζητήσεις με δημιουργούς. Ήδη, είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, μια εκδήλωση στο πλαίσιο των Δράσεων Τεχνολογίας, από το Veria Tech Lab, η οποία είχε στόχο να ενισχύσει την ενασχόληση των κοριτσιών με την εκπαιδευτική ρομποτική.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υβριδικών εργαστηρίων που απευθύνεται μόνο σε κορίτσια, ηλικίας από 6 έως 15 ετών. Τα μέλη της Βιβλιοθήκης έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν εξοπλισμό ρομποτικής για μία εβδομάδα και συγχρόνως να συμμετάσχουν σε ένα εργαστήριο γνωριμίας με τον εξοπλισμό αυτό και καθοδήγησης για τη σωστή και αποτελεσματική χρήση τους.Βέροια αναγνωστήριο Δημόσια Κεντρική ΒιβλιοθήκηΕπίσης, ο χώρος θα φιλοξενεί δράσεις για παιδιά και θα αποτελεί μία φυσική συνέχεια των «Μαγικών Κουτιών», που βρίσκονται στο ισόγειο της βιβλιοθήκης και εξακολουθούν να συνιστούν πηγή έμπνευσης για παιδιά και γονείς. Κανονικά και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας λειτουργούν και όλα τα υπόλοιπα αναγνωστήρια και οι υπολογιστές του κοινού.

Το ωράριο λειτουργίας:

  •  Δευτέρα και Τετάρτη 08.00 – 20.00
  • Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 08.00-15.00

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button