ΕΛΛΑΔΑ

Βόρεια Εύβοια: Έκκληση για στήριξη του τουρισμού

Μετά τις καταστροφικές φωτιές στη Βόρεια Εύβοια, η τοπική κοινωνία κάνει έκκληση στον κόσμο να στηρίξει τον τουρισμό της περιοχής, που έχει πληγεί ανυπολόγιστα.

Αντιμέτωποι με την καταστροφή της επόμενης μέρας είναι οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, της περιοχής που επλήγη περισσότερο από τις πυρκαγιές που μαίνονταν για τουλάχιστον εννέα ημέρες. Η επόμενη μέρα βρίσκει τους κατοίκους της περιοχής μουδιασμένους. Εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις καταστράφηκαν.

Η καμένη έκταση στη βόρεια Εύβοια προσδιορίζεται στα 507.950 στρέμματα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του συστήματος δορυφορικών καταγραφών EFFIS, ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα 700.000. Πρόκειται για τεράστια καταστροφή του πρασίνου της περιοχής.

Ο παραγωγικός ιστός της βόρειας Εύβοιας που συνδέονταν με το δάσος, έχει επίσης καταστραφεί. «Οι ρητινοκαλλιεργητες βρίσκονται στο απόλυτο μηδέν, έχουν χάσει το μεροκάματο. Οι μελισσοκόμοι το ίδιο, καθώς οι καλλιέργειες τους έχουν πληγεί κατά 80% με 90%. Ανάλογη είναι και η καταστροφή στην κτηνοτροφία. Το μόνο που έχει μείνει και μπορεί να στηρίξει την τοπική οικονομία είναι ο κλάδος του τουρισμού. Όλα τα άλλα χρειάζονται αρκετό χρόνο για να ανακάμψουν δυστυχώς» λέει ο Πέτρος Στεφανής, διαχειριστής του τουριστικού οδηγού VoriaEvia.

Μέσα από την ιστοσελίδα του τουριστικού οδηγού, γίνεται μια έκκληση για να στηριχθεί η οικονομία της περιοχής, καθώς ο κλάδος του τουρισμού είναι ο μόνος που μπορεί να λειτουργήσει αυτή τη στιγμή.   Η ζημιά στον τουρισμό είναι αποκαρδιωτική. Πριν ξεσπάσουν οι πυρκαγιές στη βόρεια Εύβοια, η πληρότητα άγγιζε το 90%. Την επόμενη μέρα από τις καταστροφικές πυρκαγιές, είναι ζήτημα αν έμεινε ένα ποσοστό της τάξεως του 5%, ενώ οι ακυρώσεις αγγίζουν το 95%, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Στεφανής.

«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι να επιστρέψει ο κόσμος για διακοπές στη βόρεια Εύβοια και να μας στηρίξει με αυτόν τον τρόπο. Τα τουριστικά θέρετρα, οι τουριστικοί οικισμοί δεν έχουν επηρεαστεί από τη φωτιά. Οι επιχειρήσεις, η εστίαση, τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα είναι ανοιχτά σε προσιτές τιμές και είναι έτοιμα να δεχθούν ξανά κόσμο. 

Υπάρχει ένα τεράστιο κύμα προσφοράς από όλη την Ελλάδα στους πληγέντες της βόρειας Εύβοιας. Τους ευχαριστούμε όλους για αυτό, τον κόσμο, τους εθελοντές, όσους βρέθηκαν κοντά μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Τώρα έχουμε ανάγκη για στήριξη του τουρισμού. Πρέπει να σταματήσουν οι ακυρώσεις και να επιστρέψει ο κόσμος στο νησί μας και να στηρίξει την τοπική οικονομία και κοινωνία» καταλήγει.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button