«Βόρειο Σέλας» στην Ελλάδα – Κόκκινος ουρανός σε Μακεδονία και Θράκη

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα σπάνιο φαινόμενο παρατηρήθηκε στον ουρανό της Μακεδονίας, της Θράκης- αλλά και σε άλλες βαλκανικές χώρες- το οποίο έκανε τους ειδικούς να μιλούν για Βόρειο Σέλας. 

Η αιτία εμφάνισης του φαινομένου που έχει κοινά χαρακτηριστικά με το Βόρειο Σέλας, σύφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, είναι μια εξαιρετικά ισχυρή ηλιακή έκλαμψη η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί μία ιδιαίτερα ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα που βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από το βόρειο ημισφαίριο.

Πάντως, στατιστικά, πρακτικά και επιστημονικά θεωρείται αδύνατον το Βόρειο Σέλας να καταλήξει μέχρι τα νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη του βορείου ημισφαιρίου, σύμφωνα με το forecastweather.gr.

«Βόρειο Σέλας»: Πού οφείλεται το φαινόμενο 

Το κόκκινο χρώμα του Βορείου Σέλαος οφείλεται σε συγκρούσεις σωματιδίων μικρότερης ενέργειας με άτομα οξυγόνου σε μεγάλα υψόμετρα (240 χιλιόμετρα), ύστερα από έντονη ηλιακή δραστηριότητα που προκαλεί μία τεράστια εκτόξευση ηλιακού πλάσματος από την επιφάνεια του ήλιου η οποία κατευθύνεται προς την Γη, σύμφωνα με το forecastweather.

Όταν όμως το χρώμα του Βορείου Σέλαος είναι πράσινο, αυτό οφείλεται στη σύγκρουση σωματιδίων μεγαλύτερης ενέργειας με άτομα οξυγόνου σε χαμηλότερα υψόμετρα, με αποτέλεσμα να παράγονται φωτόνια τα οποία εκπέμπουν πράσινο χρώμα.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για το «Βόρειο Σέλας»

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, μιλά για το σπάνιο φαινόμενο εξηγώντας πως έγινε από μία ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα επιπέδου G3 που επηρέασε την Ευρώπη.

«Μια ισχυρή γεωμαγνητικη καταιγίδα επιπέδου G3 επηρέασε την Ευρώπη προκαλώντας φαινόμενα σέλαος ακόμη και σε Ιταλία και Βουλγαρία. Περισσότερα σε άρθρο» έγραψε σχετικά.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -