Βοτανόκηποι σε όλα τα σχολεία του Αλίμου!

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Τον δικό του βοτανόκηπο με ελληνικά μυρωδικά θα έχει πλέον όποιο σχολείο του Αλίμου το επιθυμεί, και μάλιστα με φυτά που θα φυτεύσουν οι ίδιοι οι μαθητές, με την υποστήριξη της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου.
Η αρχή έγινε στις 14 Απριλίου με το 2ο Λύκειο Αλίμου. Τα παιδιά φύτεψαν 50 νεαρούς θάμνους: λεβάντα, θυμάρι, ρίγανη, μέντα και δενδρολίβανο που ομορφαίνουν πλέον τον κήπο του 2ου Λυκείου.

Στην δημιουργία του βοτανόκηπου συμμετείχαν 30 μαθητές, εκπροσωπώντας όλες τις τάξεις του σχολείου, αλλά και μέλη της εθελοντικής οργάνωσης “We 4 All”, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και υπάλληλοι του τμήματος Πρασίνου του Δήμου.

Επόμενο σχολείο που θα αποκτήσει βοτανόκηπο με ελληνικά-μεσογειακά αρωματικά φυτά είναι το 9ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ θα ακολουθήσουν 10 ακόμα σχολεία της πόλης που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή!

“Με την δράση αυτή φέρνουμε τη νέα γενιά πιο κοντά στην ελληνική φύση, μαθαίνουμε στα παιδιά να ξεχωρίζουν τα βότανα, να φροντίζουν και να αγαπάνε το πράσινο, ενώ ταυτόχρονα οι αυλές των σχολείων αποκτάνε περισσότερο πράσινο, χρώμα και άρωμα” δήλωσε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -