Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία, το οποίο στηρίζει πρότζεκτ νέων που ενισχύουν τη δημοκρατία και στηρίζουν την ενεργό συμμετοχή.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου απευθύνεται σε νέους ηλικίας 16-30 ετών. Θεσπίστηκε το 2008 και το απονέμουν από κοινού το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν.

Το εν λόγω βραβείο αναδεικνύει το καθημερινό έργο των νέων σε όλη την Ευρώπη, για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και υποστηρίζει την ενεργό συμμετοχή τους στη χάραξη του μέλλοντος της «γηραιάς» ηπείρου.

βραβείο Καρλομάγνου

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως τις 12 Φεβρουαρίου. Τα πρότζεκτ θα αξιολογηθούν αρχικά από την εθνική κριτική επιτροπή, η οποία θα επιλέξει μία υποψηφιότητα. Από τους 27 νικητές κάθε χώρας, η ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή θα επιλέξει τους τρεις κορυφαίους, οι οποίοι θα λάβουν χρηματικό έπαθλο έως 7.500 ευρώ για τα πρότζεκτ τους.

Πέρυσι, το Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία το κέρδισε η «AILEM» από το Βέλγιο. Πρόκειται για την πρώτη γλωσσική εφαρμογή που σχεδιάστηκε για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, ενώ αναπτύχθηκε σε συνεννόηση μαζί τους.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τη γλώσσα για να διαλύσει τις διαπολιτισμικές παρεξηγήσεις και τα κενά μεταξύ των προσφύγων και της χώρας υποδοχής. Περιλαμβάνει χρήσιμες φράσεις, ιστορίες εκμάθησης γλωσσών, παιχνίδια, καθώς και τρόπους σύνδεσης με άλλους χρήστες.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -