Βράβευση στα Patient Partnerships Awards 2022 για την Affidea

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Μία πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε o Όμιλος Affidea στη φετινή τελετή απονομής βραβείων Patient Partnerships Awards 2022, που αφορά στο πρωτόκολλο βελτιστοποίησης της δόσης ακτινοβολίας κατά τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας που εφαρμόζει κατ’ αποκλειστικότητα ο Όμιλος Affidea.

Τα βραβεία Patient Partnerships Awards είναι μία ετήσια διοργάνωση πανελλαδικής εμβέλειας, που αναδεικνύει τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της Υγείας. Οι πρακτικές αυτές έχουν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των ευάλωτων πληθυσμών, την ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης των σημαντικότερων πρωτοβουλιών στον κλάδο της Υγείας, η Affidea Ελλάδος τιμήθηκε με Βραβείο στην ενότητα Quality Improvement Initiative, όπου συμμετείχε με την καμπάνια Βελτιστοποίησης της Δόσης “Dose Excellence”, ενώ αποτέλεσε τον Μέγα Υποστηρικτή της διοργάνωσης.

Ο Όμιλος Affidea έχει ξεκινήσει πανευρωπαϊκά και κατ’ αποκλειστικότητα την καμπάνια Βελτιστοποίησης της Δόσης “Dose Excellence”, σε συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία GE Healthcare, αποσκοπώντας στην ασφαλέστερη διεξαγωγή των αξονικών τομογραφιών. Αυτό επιτυγχάνεται με τον συνεχή έλεγχο της δόσης ακτινοβολίας σε κάθε εξέταση αξονικής τομογραφίας με στόχο αυτή να είναι η χαμηλότερη δυνατή, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη ποιότητα εικόνας με υψηλή διαγνωστική αξία.  Επιπλέον, η δόση ακτινοβολίας εξατομικεύεται σε κάθε ασθενή, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του και το είδος της εξέτασης.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η συνεχής βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών του Ομίλου, ενώ η ελαχιστοποίηση των επιπέδων της δόσης ακτινοβολίας επιτυγχάνεται με:

  • την συμβολή κορυφαίας ομάδας άρτια εκπαιδευμένων επαγγελματιών του ιατρικού κλάδου, οι οποίοι καθορίζουν την ισορροπία ανάμεσα στη χαμηλότερη δυνατή δόση ακτινοβολίας και τη βέλτιστη διαγνωστικά παραγόμενη εικόνα (Balanced Radiography).
  • τη χρήση κορυφαίου ιατρικού εξοπλισμού ο οποίος αντικαθίσταται και αναβαθμίζεται σύμφωνα με αυστηρά πρότυπα.
  • την υποβολή του εξοπλισμού σε ενδελεχείς ποιοτικούς ελέγχους που διεξάγονται από εξειδικευμένο προσωπικό του ομίλου.
  • την παρακολούθηση των επιπέδων της δόσης ακτινοβολίας και τον έλεγχο της αθροιστικής δόσης, με στόχο την ρύθμιση και την προσαρμογή της σε κάθε ασθενή, στοχεύοντας στην παραγωγή άρτιων διαγνωστικά εικόνων.
  • την συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού στη βελτιστοποίηση των παραμέτρων των πρωτόκολλων της αξονικής τομογραφίας, με στόχο τη χαμηλότερη δυνατή δόση ακτινοβολίας σε κάθε εξέταση χωρίς επιπτώσεις στην ποιότητα της εικόνας.

Ο Όμιλος Affidea είναι ο μοναδικός σε επίπεδο πρωτοβάθμιας περίθαλψης που εφαρμόζει το πρωτόκολλο Dose Excellence πανευρωπαϊκά, ενώ όλα τα Κέντρα που συμμετέχουν στην καμπάνια έχουν τιμηθεί από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας (European Society of Radiology – ESR) για την συμβολή τους στην ασφάλεια των ασθενών ως προς τη δόση ακτινοβολίας, με αστέρια EuroSafe Imaging Stars, ενώ κατατάσσονται στη λίστα ‘Wall of Stars’ μαζί με την «αφρόκρεμα» των νοσοκομείων της Ευρώπης.

Η εφαρμογή του Dose Excellence στα Διαγνωστικά Κέντρα Affidea περιλαμβάνει:

  • Αυξημένη ευαισθητοποίηση σχετικά με τη δόση ακτινοβολίας, ώστε το σύνολο του προσωπικού να τηρεί πιστά την πολιτική του Ομίλου για τη βελτιστοποίηση της δόσης (Dose awareness).
  • Ειδική ομάδα από εξειδικευμένους επαγγελματίες που ελέγχει τα καταχωρημένα στοιχεία της χορηγούμενης δόσης ακτινοβολίας, βελτιστοποιεί τα πρωτοκόλλα και αναπτύσσει ορθές πρακτικές. Η ομάδα περιλαμβάνει Ιατρό Ακτινολόγο, Τεχνολόγο, Ακτινοφυσικό και Ειδικό Κλινικών Εφαρμογών.
  • Διαφάνεια και συνεχής ενημέρωση των εξεταζομένων που μας εμπιστεύονται για ό,τι αφορά στη δόση ακτινοβολίας και τις πρακτικές μας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, κ. Θεόδωρος Καρούτζος, δήλωσε σχετικά: «Θεμέλιος λίθος για τη δημιουργία της Affidea ήταν η κοινή επιθυμία των επιστημόνων της ομάδας όχι μόνο να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών, αλλά να φέρουν την επιστήμη υγείας πιο κοντά στον άνθρωπο. Η συνέπεια στην έγκυρη και ολοκληρωμένη διάγνωση και ο σεβασμός στον εξεταζόμενο έχουν καθιερώσει σήμερα την Affidea ως τον πιο αξιόπιστο πρωτοβάθμιο φορέα υγείας στην Ελλάδα, συμβάλλοντας σημαντικά στο έργο της ιατρικής κοινότητας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Οι πρωτοβουλίες μας και η προσπάθεια των έμπειρων και καταξιωμένων ιατρών μας αναγνωρίζονται σταθερά, και ομολογουμένως το πρωτόκολλο διασφάλισης της χαμηλότερης δόσης ακτινοβολίας κατά τη διενέργεια των εξετάσεων αποτελεί ορόσημο για τις υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα».

 

Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος της Affidea Ελλάδος και της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας, Επιστημονικός Διευθυντής Affidea Central, αγγειολόγος-ακτινολόγος, κ. Νικόλαος Λιάσης.

 

Σχετικά με τον Όμιλο Affidea

Ο Όμιλος Affidea σήμερα αποτελεί τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη. Δραστηριοποιείται σε 15 χώρες μέσα από ένα δίκτυο 312 ιατρικών κέντρων & 11 χιλ. επαγγελματιών υγείας.

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους. Στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημιούργησε ένα Πανελλαδικό Δίκτυο Διαγνωστικών Κέντρων σε πρότυπους ιατρικούς χώρους, που συνεχώς επεκτείνεται, με έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Η αρτιότητα του σύγχρονου εξοπλισμού, η επιβεβαιωμένη αξιοπιστία και η διεθνής αναγνώριση των αποτελεσμάτων του Ομίλου Affidea καταδεικνύονται από τις διακρίσεις και τις στρατηγικές συνεργασίες του στο χώρο της υγείας.

Όλα τα κέντρα του Ομίλου Affidea είναι πιστοποιημένα κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 και τα βιοπαθολογικά εργαστήρια διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) κατά το ISO 15189.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -