Βρέθηκε σπάνιο μήνυμα περιστεριού από τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Ομάδα Best News
Ομάδα Best News
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Το μήνυμα ενός Γερμανού στρατιώτη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, που είχε δεθεί στο πόδι ταχυδρομικού περιστεριού αλλά χάθηκε, βρέθηκε μετά έναν αιώνα στην ανατολική Γαλλία.

Βαλμένο προσεκτικά μέσα σε μεταλλική κάψουλα που προσθέθηκε στο πόδι περιστεριού, το μήνυμα κάπου χάθηκε καθώς το περιστέρι μάλλον πήρε… λάθος δρόμο στη διαφιλονικούμενη μεταξύ Γάλλων και Γερμανών Αλσατία.

Βρέθηκε σπάνιο μήνυμα περιστεριού από τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο

Πριν μερικές εβδομάδες ένα ζευγάρι περπατούσε στην περιοχή και ανακάλυψε την κλειστή κάψουλα με το αρκετά δυσανάγνωστο μήνυμα, ένα εξαιρετικά σπάνιο εύρημα με ιστορική αξία.

Το μήνυμα γράφει: «Η διμοιρία Ποτχόφ δέχεται πυρ καθώς φτάνει το δυτικό σύνορο, παίρνει φωτιά και υποχωρεί μετά από λίγο».

Στο Φέχτβαλτ η μισή διμοιρία απενεργοποιήθηκε. Η διμοιρία υποχωρεί με βαριές απώλειες».

Εκείνο το διάστημα, το Ίνγκελχαϊμ –τώρα τμήμα της Γαλλίας- ανήκε στη Γερμανία.

Το ζευγάρι που βρήκε το σπάνιο μήνυμα το παρέδωσε στο πλησιέστερο μουσείο, εκείνο στην πόλη Ορμπέ, που είναι αφιερωμένο σε μία από τις πλέον πολύνεκρες μάχες του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.

Το υπεραιωνόβιο μήνυμα αποτελεί πλέον μέρος της μόνιμης συλλογής του μουσείου.

Σύμφωνα με υπεύθυνο μουσείου στην ανατολική Γαλλία, το μήνυμα είχε αποσταλεί από Πρώσο στρατιώτη, προφανώς σε κάποιον ανώτερό του στον γερμανικό στρατό, καθώς αφορούσε σε πληροφορίες στρατιωτικού περιεχομένου, και συγκεκριμένα έδινε αναφορά περί θέσεων μάχης. Η ημερομηνία που φέρει είναι πιθανότατα 16 Ιουλίου του 1916, αν και το 1916 δε φαίνεται τόσο καθαρά και μοιάζει με 1910.

Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος άρχισε το 1914 και τελείωσε το 1918, και η περιοχή του Ίνγκερσαϊμ, όπου βρέθηκε το μήνυμα, αποτελούσε τότε κομμάτι της επικράτειας της Γερμανικής Αυτοκρατορίας.

Πηγή: The Guardian, L’ Alsace


Δείτε ακόμη:

Πως τα ταχυδρομικά περιστέρια μεταφέρουν γράμματα – μηνύματα

Πως τα ταχυδρομικά περιστέρια μεταφέρουν γράμματα - μηνύματα


 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -