ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

World Press Photo: Σύμβολο «ελπίδας», η φωτογραφία της χρονιάς

Η φωτογραφία μιας ηλικιωμένης γυναίκας με μια νοσοκόμα στη Βραζιλία απέσπασε το βραβείο της φωτογραφίας της χρονιάς στο World Press Photo.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα και μια νοσοκόμα στη Βραζιλία που αγκαλιάζονται μέσω ενός πλαστικού καλύμματος για την προστασία από τον Covid-19, ένα σύμβολο «ελπίδας» στα μάτια της κριτικής επιτροπής, ήταν η φωτογραφία που κέρδισε το κορυφαίο βραβείο για την φωτογραφία της χρονιάς (Photo of the Year 2021) στον διαγωνισμό του World Press Photo.

Με τίτλο «Η Πρώτη Αγκαλιά» η φωτογραφία που τράβηξε τον Αύγουστο του 2020 ο Δανός φωτογράφος Μαντς Νίσεν, νικητής του κύριου βραβείου στον διαγωνισμό του World Press Photo, απαθανάτισε την πρώτη αγκαλιά μετά από πέντε μήνες μιας 85χρονης τρόφιμης σε γηροκομείο του Σάο Πάολο.«Αυτή η εμβληματική εικόνα τιμά την πιο έκτακτη στιγμή της ζωής μας, παντού», δήλωσε ο Κέβιν Γουάι Λι, μέλος της κριτικής επιτροπής. Για τον τελευταίο, η φωτογραφία, που καταγράφει τόσο την «τρωτότητα, τον χωρισμό και την επιβίωση», είναι επίσης ένα σύμβολο «ελπίδας».

«Για μένα, είναι μια ιστορία ελπίδας και αγάπης μέσα στις πιο δύσκολες στιγμές», ανέφερε ο Νίσεν, φωτογράφος για τη δανέζικη εφημερίδα Politiken, η οποία κέρδισε επίσης το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Γενικές ειδήσεις» χάρη στην φωτογραφία αυτή.

Περισσότερες από 74.000 εικόνες υποβλήθηκαν από περίπου 4.300 φωτογράφους από όλο τον κόσμο και 45 από αυτές χρίστηκαν υποψήφιες για να βραβευτούν από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, σύμφωνα με τους διοργανωτές του διαγωνισμού με έδρα το Άμστερνταμ.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button