ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ζευγάρι με νανισμό αποκτά τρία παιδιά και δημιουργεί μια ευτυχισμένη οικογένεια

 Ένα ζευγάρι με νανισμό δέχθηκε bullying για την απόφασή του να αποκτήσει παιδιά. Παρά τις επικρίσεις, η Τσάρλι και ο Κάλεν απέκτησαν δύο κοριτσάκια και τώρα περιμένουν το τρίτο παιδί.

Η Τσάρλι Άνταμς είναι μία νέα μαμά που έχει νανισμό. Πάσχει από αχονδροπλασία, που ανατομικά χαρακτηρίζεται από μεγάλο κεφάλι, μικρά άκρα και χαμηλό ύψος. Ο σύζυγός της Κάλεν, έχει επίσης νανισμό, διαφορετικής όμως μορφής.

Πήραν την απόφαση να αποκτήσουν οικογένεια, παρά τον κίνδυνο να περάσουν τα γονίδια αυτά στα παιδιά τους.

«Έχω δεχθεί κριτική που επέλεξα να κάνω μωρά με αυτές τις πιθανότητες και αυτό είναι μια ολόκληρη συζήτηση από μόνη της», ανέφερε, υπενθυμίζοντας στους ακόλουθούς της της ότι παρόλο που η δική της περίπτωση είναι μια ασυνήθιστη κατάσταση, κάθε εγκυμοσύνη έχει κινδύνους και κάθε εγκυμοσύνη έχει προκλήσεις.

Παρά το bullying που δέχτηκε το ζευγάρι, συνέχισαν να μοιράζονται τη ζωή τους στα social media δείχνοντας πώς ζώντας με νανισμό δε σημαίνει ότι πρέπει να ζουν με περιορισμούς. Εξήγησε επίσης λίγο περισσότερα πράγματα για τις γενετικές διαταραχές, όπως ο νανισμός.

«Ογδόντα τοις εκατό των ατόμων με νανισμό γεννιούνται από γονείς μέσου ύψους – ο καθένας μπορεί να αποκτήσει παιδί με νανισμό χωρίς προϋπάρχουσα κατάσταση και αν δεν ήταν οι γενετικοί έλεγχοι, μπορεί καν να μην το γνωρίζατε έως και μήνες μετά τη γέννηση», εξήγησε.

Η Τσάρλι αναφέρει ότι στο τέλος της ημέρας, η επιλογή να αποκτήσουν παιδιά ήταν αποκλειστικά δική της, αλλά ότι ελπίζει ότι το να μοιραστεί την εμπειρία της υπενθυμίζει σε όλους να μην κρίνουν χωρίς να ενημερωθούν.

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button