ΙΣΤΟΡΙΕΣ

11χρονη με αυτισμό έλυσε 12ψήφιο πολλαπλασιασμό και έσπασε το Παγκόσμιο Ρεκόρ

Η 11χρονη κατάφερε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά να λύσει έναν πολλαπλασιασμό αριθμών με 12 ψηφία, χωρίς κομπιουτεράκι ή χαρτί, χρησιμοποιώντας μόνο τη σκέψη της!

Η μητέρα της, μιλώντας στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, είπε ότι «Κάποια μέρα, ενώ έκανε μάθημα στο σπίτι, της παρουσιάσαμε την έννοια του πολλαπλασιασμού για πρώτη φορά και αμέσως το κατάλαβε και άρχισε να λύνει προβλήματα αυτόματα». Ο πατέρας της πρόσθεσε: «Δεν είναι απλά ανθρώπινη αριθμομηχανή -μπορεί να λύνει σύνθετα μαθηματικά προβλήματα».

Ωστόσο, λόγω του αυτισμού της, απέτυχε στις εξετάσεις Μαθηματικών της Β’ Δημοτικού: «Την εξέτασαν στα Μαθηματικά. Της έδωσαν χαρτί και μολύβι και της είπαν να γράψει από το 1 έως το 20. Εκείνη, όμως, δεν μπορούσε, γιατί λόγω των κινητικών της δυσκολιών, η λαβή της δεν είναι καλή και δεν μπορούσε να κρατήσει το μολύβι», εξήγησε η μητέρα της.

Η παιδίατρος της Sanaa ήταν αυτή που εντυπωσιάστηκε από τις ικανότητές της και παρότρυνε τους γονείς να ελέγξουν αν υπάρχει άλλος στον κόσμο με το χάρισμά της.

Η Sanaa, λοιπόν, κλήθηκε να πολλαπλασιάσει μεταξύ τους 12ψήφιους αριθμούς και το κατάφερε σε λιγότερο από 10 λεπτά! Δεν βρισκόταν στο δωμάτιο, όταν οι υπεύθυνοι των Γκίνες διάλεξαν το μαθητικό πρόβλημα, ενώ της είχαν δέσει τα μάτια καθώς την οδηγούσαν στον χώρο της εξέτασης. Πλέον, οι γονείς της σκοπεύουν να ενισχύσουν την 11χρονη Sanaa στους τομείς που δυσκολεύεται.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button