14ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας: «Όχι στη βία» μέσα από ένα εξαιρετικό βίντεο

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Οι μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας ανέλαβαν μια εξαιρετική πρωτοβουλία κατά της βίας.

Σε μια εποχή στην οποία τα φαινόμενα βίας και κακοποίησης αυξάνονται συνεχώς, οι μαθητές του σχολείου αποφάσισαν να κινητοποιηθούν μέσω μιας καμπάνιας.

Στο πλαίσιο του διδακτικού προγράμματος, αποφάσισαν να δώσουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα, συμμετέχοντας ενεργά στον αγώνα για την ουσιαστική αντιμετώπιση της βίας σε όλες τις εκφάνσεις της.

Μέσω της σχετικής ταινίας μικρού μήκους, προβάλλονται μηνύματα κατά της βίας από τους ίδιους τους μαθητές.

Για άλλη μια φορά, τα παιδιά αποδεικνύουν ότι αποτελούν το ζωντανό παράδειγμα ότι η λύση σε όλα τα νοσηρά φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας πρέπει να περιλαμβάνουν την παιδεία.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -