ΙΣΤΟΡΙΕΣ

18χρονη έσωσε ζωές κολλώντας σημειώματα αισιοδοξίας σε γέφυρα

Μια 18χρονη έσωσε ζωές κολλώντας σημειώματα αισιοδοξίας σε γέφυρα που επέλεγαν επίδοξοι αυτόχειρες.

Η πιο μικρή φαινομενικά πράξη καλοσύνης μπορεί να έχει τεράστια αποτελέσματα – ακόμα και αν δεν συναντήσουμε ποτέ τον αποδέκτη της. Αυτό το γνώριζε καλά μια Βρετανίδα φοιτήτρια, η 18χρονη Πέιτζ Χάντερ, όταν άρχισε να αφήνει σημειώματα αισιοδοξίας και ενδυνάμωσης σε μια γέφυρα που επέλεγαν επίδοξοι αυτόχειρες, στο Σάντερλαντ της βορειοανατολικής Αγγλίας.Το κορίτσι κόλλησε στη γέφυρα συνολικά πάνω από 200 σημειώματα προκειμένου να βοηθήσει όσους βρίσκονταν στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους. Άλλωστε καθώς και η ίδια αγωνίζεται ενάντια στην ψυχική ασθένεια -έχει φτάσει μάλιστα σε σημείο να αποπειραθεί να δώσει τέλος και στη δική της ζωή- ξέρει πώς είναι να χάνεις τον εαυτό σου.

Μερικές χαρακτηριστικές φράσεις των σημειωμάτων που άφηνε; «Δεν είσαι μόνος», «Παρόλο που τα πράγματα είναι δύσκολα, η ζωή σου μετράει, είσαι ένα φως στο σκοτάδι του κόσμου, μην το βάζεις κάτω».Κανένας φυσικά δεν μπορεί να γνωρίζει πόσες ακριβώς ζωές σώθηκαν χάρη στη χειρονομία της Χάντερ, αλλά οι τοπικές αστυνομικές αρχές ξέρουν ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι άλλαξαν γνώμη πάνω στη γέφυρα, αποφασίζοντας να συνεχίσουν τη ζωή τους παρά τις δυσκολίες της.

«Είναι εκπληκτική η κατανόηση που έδειξε η Πέιτζ απέναντι σε ευάλωτους ανθρώπους που χρειάζονται υποστήριξη. Για κάποιον τόσο νέο, εξέφρασε πραγματική ωριμότητα και το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πούμε θα ήταν να την ευχαριστήσουμε προσωπικά. Πρέπει να είναι περήφανη για τον εαυτό της» σχολίασε η επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Σάρα Πιτ.

Παρόλο που αυτό το ασυνήθιστο πρότζεκτ είναι παλαιότερο, πρόσφατα έκανε τον γύρο του διαδικτύου διεθνώς.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button