ΙΣΤΟΡΙΕΣ

25χρονη γυναίκα έφερε στον κόσμο εννιάδυμα!

Μια 25χρονη γυναίκα από το Μάλι έφερε στον κόσμο εννιάδυμα σε μία γέννα και κατάφερε να μπει στο ρεκόρ Γκίνες.

Οι γιατροί της κλινικής Ain Borja στην Καζαμπλάνκα περιγράφουν τη συγκλονιστική εμπειρία του τοκετού 25χρονης Χαλίμα Σίσε από το Μάλι, η οποία έφερε στον κόσμο εννιάδυμα και τις προσπάθειές τους να φροντίσουν για το καλύτερο δυνατό για εκείνα τα πρώτα λεπτά μετά τον τοκετό.

Όπως είπαν η 25χρονη γυναίκα έφερε στον κόσμο πέντε κορίτσια και τέσσερα αγόρια. Όλα τα μωρά, αλλά και η μητέρα τους είναι καλά στην υγεία τους.

Η 25χρονη, σύμφωνα με τους υπερήχους, αναμενόταν να γεννήσει 7 μωρά και η περίπτωσή της είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον ηγετών της Δυτικής Αφρικής. Η Σίσε είχε μεταφερθεί στο Μαρόκο προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα είχε καλύτερη υγειονομική περίθαλψη. Προς μεγάλη έκπληξη των γιατρών τελικά η 25χρονη έφερε στον κόσμο εννέα μωρά με καισαρική τομή, 5 κορίτσια και 4 αγόρια και όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους.εννιάδυμα«Περιμέναμε επτά παιδιά, αλλά όταν κάναμε τη διαδικασία καθαρισμού και αφαιρούσαμε τον πλακούντα, άγγιξα ένα κεφάλι και μετά άγγιξα την πλάτη και βρήκα άλλα δύο παιδιά. Αυτό ήταν μια έκπληξη και ευτυχώς, η κλινική ήταν αρκετά προετοιμασμένη με δωμάτια φροντίδας νεογνών», ανέφερε ο Γιαζίντ Μουράντ, ένας από τους μαιευτήρες και γυναικολόγους που έφεραν στον κόσμο τα μωρά.

«Αυτή η περίπτωση σπάνια εμφανίζεται στον κόσμο, ίσως μία φορά κάθε είκοσι χρόνια, οπότε ήταν μια αυθόρμητη εγκυμοσύνη και αυτό είναι ιδιαίτερο», πρόσθεσε ο Μουράντ, καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται μια γυναίκα να γεννά εννέα μωρά ταυτόχρονα και επιζούν όλα.

Η κατάσταση της υγείας της Σίσε είναι σταθερή μετά τη μετάγγιση αίματος και τα εννιάδυμα είναι υγιή, βάρους μεταξύ 500 γραμμαρίων και ενός κιλού.

Ο τοκετός της νεαρής γυναίκας καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες πολλαπλών γεννήσεων. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Αμερικανίδα Νάντια Σούλμαν, η οποία γέννησε οκτώ πρόωρα αλλά υγιή παιδιά το 2009.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button