Thursday, 22 October 2025

3ο Διεθνές Συνέδριο «Η Φωνή των Ενηλίκων Υιοθετημένων μετρά» στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2023

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το Κέντρο Ερευνών Ρίζες ΑμΚΕ με τη στήριξη του Κέντρου Έρευνας Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Κρίσεων του ΠΑΔΑ, ανακοινώνει την διεξαγωγή του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου «Η φωνή των ενηλίκων υιοθετημένων μετρά» που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2023 στο αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ (Βας. Σοφίας 12, 11521).
Το Συνέδριο θα αναδείξει θέματα όπως:

• Η Υιοθεσία και Αναζήτηση Ριζών ως θεμελιώδες δικαίωμα. Νομοθεσία, στήριξη και πολιτικές που αφορούν την Αναζήτηση Ριζών.

• Νόμιμη εκπροσώπηση των Υιοθετημένων για θέματα αναζήτησης.

• Οι επιπτώσεις της μη συνεργασίας των ενηλίκων υιοθετημένων με το δημόσιο και τα αρχεία, διαχείριση της μη πληροφόρησης και ψυχολογικές επιπτώσεις της άρνησης για την αναζήτηση.

• Οικογενειακή διαμεσολάβηση και άλλες επεμβάσεις μετά τον αποχωρισμό
λόγω υιοθεσίας.

• Υπεράσπιση δικαιωμάτων που αφορούν στην Ιθαγένεια.

• Αποτελεσματικές στρατηγικές έρευνας και τεχνικές για εξέταση DNA.

Συμμετέχουν ερευνητές, ειδικοί από το χώρο της Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Οικογένειας, ΕΚΚΑ, Εσωτερικών, Ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Κοινωνικοί λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Κοινωνιολόγοι και άλλοι που στηρίζουν τα δικαιώματα των υιοθετημένων.

Συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών οργανώσεων, εκπρόσωπος ενηλίκων υιοθετημένων (διακρατική υιοθεσία) από μεγάλο φόρουμ των ΗΠΑ και εκπρόσωπος μεγάλης εταιρίας διεθνούς τεστ DNA με ενδιαφέρον υλικό για την εξακρίβωση γενεαλογικής ταυτότητας. Οι ομιλίες θα είναι στα Ελληνικά και Αγγλικά.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία να μοιραστούν οι συμμετέχοντες τις εμπειρίες των υιοθετημένων, τα βιώματά τους και να διαχυθεί γνώση από την εμπειρία. Αυτό το Συνέδριο δίνει την ευκαιρία σε επαγγελματίες, ερευνητές, Πολιτεία και κοινωνία να συνεργαστούν.

Περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή συμπληρώστε απαραίτητα τη φόρμα δήλωσης εδώ συμμετοχής εδώ ή στη σελίδα μας www.roots-research-center.gr

Αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε στο συνέδριό μας και να μοιραστούμε μοναδικές στιγμές γνώσης και συνεργασίας.

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!