ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Συρίγος: Θα εξετάσει η επιτροπή το άνοιγμα πανεπιστημίων

Στο «τραπέζι» της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό το άνοιγμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεδομένης της λήξης της εξεταστικής περιόδου, όπως αναφέρει στο GRTimes ο υφυπουργός Παιδείας και αρμόδιος για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος. Ο ίδιος θεωρεί «σενάριο μακρινό» το άνοιγμα των ΑΕΙ, ενώ επισημαίνει ότι υπάρχει ενδεχόμενο ομάδες ατόμων να προσπαθήσουν να διαπομπεύσουν την «πανεπιστημιακή αστυνομία».

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

Στην συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό πρόκειται να συζητηθεί το ενδεχόμενο ανοίγματος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεδομένης της λήξης της εξεταστικής περιόδου και έναρξης του επόμενου εξαμήνου, όπως αναφέρει στο GRTimes ο Άγγελος Συρίγος.

«Ένα από τα θέματα στη συνεδρίαση της επιτροπής θα είναι το άνοιγμα των πανεπιστημίων. Δεδομένου ότι τελείωσε το χειμερινό εξάμηνο, πρέπει να αποφασιστεί τι θα γίνει με το επόμενο. Αύριο θα εισηγηθούν το πότε είναι ασφαλές να ανοίξουν τα πανεπιστήμια», αναφέρει ο κ. Συρίγος.

Άνοιγμα ΑΕΙ: Σενάριο μακρινό…

Ο ίδιος πάντως, θεωρεί το άνοιγμα των πανεπιστημίων σενάριο μακρινό. «Είναι αδύνατον να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα, ακόμη και μόνο για τις εξεταστικές 500.000 άτομα, διότι αυτό θα σημάνει μισό εκατομμύριο μετακινήσεις από πόλη σε πόλη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ GRTimes.gr


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button