ΣΩΜΑ

Αισιοδοξία Τσιόδρα για ένα πολύ ελπιδοφόρο νέο φάρμακο από την Κίνα

Το συγκεκριμένο νέο φάρμακο φέρνει ελπίδες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και το χαρακτήρισε πολύ πιο αποτελεσματικό από όλα τα φάρμακα που υπάρχουν διαθέσιμα ως σήμερα, ενάντια στη νόσο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο λοιμοξιολόγος και επικεφαλής της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην ανακάλυψη πειραματικού φαρμάκου ενάντια στον κορωνοϊό από Κινέζους επιστήμονες.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο νέο φάρμακο φέρνει ελπίδες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και το χαρακτήρισε πολύ πιο αποτελεσματικό από όλα τα φάρμακα που υπάρχουν διαθέσιμα ως σήμερα, ενάντια στη νόσο, που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Όπως είπε η Ακαδημία επιστημών της Κίνας φαίνεται να σημειώνει σημαντική πρόοδο, όμως παράλληλα ο κ. Τσιόδρας έσπευσε να σημειώσει πως θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναφορικά με όσα ανακοινώνονται για θεραπείες, φάρμακα και εμβόλια ενάντια στον κορωνοϊό.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις!!

O αναστολέας ek1c4

Μία από τις τελευταίες έρευνες που έχουν γίνει για την εύρεση θεραπείας του κορωνοϊού κάνει λόγο για τον αναστολέα σύντηξης ek1c4, ο οποίος φέρεται να να έχει την ικανότητα να εμποδίζει τη μόλυνση του ανθρώπου από τον κορωνοϊό, καθώς στοχεύει στη λεγόμενη πρωτεΐνη-ακίδα (λόγω του σχήματός της), την οποία χρησιμοποιεί ο ιός να γραπωθεί στην επιφάνεια του υγιούς κυττάρου, να το επιμολύνει και έτσι να ξεκινήσει η διαδικασία του πολλαπλασιασμού του κορωνοϊού στο ανθρώπινο σώμα.

Η έρευνα αυτή αναφέρεται, όπως και κάποιες προηγούμενες, στην πρωτεΐνη S. Σύμφωνα με αυτή, ο μηχανισμός σύντηξης του SARS-CoV-2 είναι ένας σημαντικός στόχος για την ανάπτυξη αναστολέων σύντηξης του κορωναϊού. Με τη σύζευξη του μορίου χοληστερόλης με το πεπτίδιο ΕΚ1, διαπιστώθηκε ότι ένα από τα λιποπεπτίδια, το EK1C4, παρουσίασε εξαιρετικά ισχυρή ανασταλτική δραστικότητα έναντι σύντηξης μεμβράνης που προκαλείται από SARS-CoV-S που τον βοηθά να μολύνει τον οργανισμό.

Προσοχή στις έρευνες που δεν έχουν αξιολογηθεί.

Η πανδημία και οι πιεστικές συνθήκες για έγκυρη πληροφόρηση επιβάλει αυξημένη επαγρύπνηση από την επιστημονική κοινότητα, είπε ο λοιμωξιολόγος.

Όπως είπε, η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά καταρτισμένες επιστημονικές ομάδες που συμμετέχουν στις έρευνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ωστόσο, κάλεσε συναδέλφους και άλλους επιστήμονες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε δημόσιες ανακοινώσεις για νέες προτάσεις και θεραπείες της νόσου.

Όπως διευκρίνισε, ο Εμμανουήλ Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Δ/ντής Κέντρου Γονιδιώματος Health 2030, και Πρόεδρος στο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας του έστειλε επιστολή για το θέμα της έγκυρης πληροφόρησης αναφορικά με τον κορωνοϊό.

Πηγή: skai.gr

Tags

Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close