ΕΛΛΑΔΑ

Ακρόπολη: Γιατρός, νοσηλευτές, ασθενοφόρο και οδηγίες κατά την επίσκεψή μας!

Η Ακρόπολη, όπως είναι λογικό, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα των τουριστών στην Αθήνα! Κατά μέσο όρο, δέχεται από 5.000 ως 8.000 επισκέπτες ημερησίως. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη ωστόσο, που είναι οι ημέρες άφιξης των κρουαζιερόπλοιων, επικρατεί το αδιαχώρητο.

Το 2018, είχαμε στον Βράχο της Ακρόπολης 2.862.434 επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο και τα έσοδα έφτασαν στα 40.479.085 ευρώ!

Όλοι αυτοί οι επισκέπτες πρέπει να μείνουν ευχαριστημένοι, γιατί αυτοί είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας που θα στείλουν κι άλλους επισκέπτες. Επίσης, η επίσκεψή τους στην Ακρόπολη, μπορεί να είναι η μοναδική στη ζωή τους και οφείλει να είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία! Πάνω από όλα όμως πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, το ίδιο και οι αρχαιοφύλακες που βρίσκονται εκεί καθημερινά.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που ο αθηναϊκός ήλιος είναι πολύ καυτός, το θερμόμετρο μπορεί να φλερτάρει ως τους 40 βαθμούς Κελσίου. Γιαυτό απαιτείται η κατάλληλη προφύλαξη και αυξημένα μέτρα προστασίας.

Οπωσδήποτε κατά την επίσκεψή μας πρέπει:

  • να έχουμε μαζί μας νερό,
  • να φοράμε καπέλο, αντηλιακό, κατάλληλα παπούτσια ώστε να προσαρμοστούμε με ασφάλεια στις ιδιαιτερότητες ενός τέτοιου αρχαίου τόπου
  • και καλό είναι αν έχουμε την επιλογή να αποφύγουμε τις μεσημεριανές ώρες.
Τα καλά νέα λοιπόν είναι ότι τώρα έχουμε και γιατρό και νοσηλευτές και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Ακρόπολη ώστε να νιώθουμε περισσότερο προστατευμένοι!

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμοδίων Υπουργείων:

Τον υποστράτηγο ε/α δρα Αντώνιο Αυγερινό, πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξενάγησε στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης των Αθηνών η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών Ελένη Μπάνου. Σκοπός της επίσκεψης του κ. Αυγερινού στον Ιερό Βράχο ήταν ο εντοπισμός, από κοινού με την κα Μπάνου, σημείων όπου είναι δυνατή η εγκατάσταση νοσηλευτριών του ΕΕΣ. Ο κ. Αυγερινός ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για αποστολή νοσηλευτών, ώστε να συνεπικουρούν τον γιατρό- οπλίτη στην επί τόπου περίθαλψη ασθενών. Όπως αποφασίστηκε, ένας νοσηλευτής θα βρίσκεται στο Πληροφοριακό Κέντρο, επί του πεζοδρόμου της Δ. Αρεοπαγίτου, όπου είναι και η είσοδος για το Διονυσιακό Θέατρο και τη Νότια Κλιττύ, ενώ ο δεύτερος θα εγκατασταθεί σε αίθουσα του παλαιού μουσείου Ακροπόλεως. Ο εξοπλισμός, προσφέρεται επίσης από τον ΕΕΣ.

Ο κ. Αυγερινός ανέφερε πως ποδηλάτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικό εξοπλισμό, που ήδη περιπολούν τα Σαββατοκύριακα στον πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου θα κάνουν διαδρομές και κατά τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη που η Ακρόπολη έχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Οι ποδηλάτες μοιράζουν στον κόσμο εμφιαλωμένα νερά και δίνουν τις πρώτες βοήθειες εφόσον συμβεί κάποιο περιστατικό λιποθυμίας.

Γιατρός – οπλίτης εστάλη στον χώρο της Ιματιοθήκης στην κεντρική είσοδο της Ακρόπολης, κατόπιν αιτήματος που έθεσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και στον υφυπουργό και επίτιμο Α/ΓΕΣ, στρατηγό ε.α. Αλκιβιάδη Στεφανή. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανταποκρίθηκε αμέσως αποστέλλοντας έναν γιατρό από το νοσοκομείο 251 της Αεροπορίας και έναν νοσηλευτή από το στρατιωτικό νοσοκομείο 401, που αμφότεροι υπηρετούν τη θητεία τους. Οι στρατευμένοι θα εναλλάσσονται ως πρόσωπα, όμως η παρουσία γιατρού και νοσηλευτή στο συγκεκριμένο σημείο θα είναι μόνιμη.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται πλέον στον αρχαιολογικό χώρο Ακροπόλεως, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών και να καλύψει τις ανάγκες τουριστών, πολιτών και εργαζομένων.

Καθοριστικό ήταν και το ζήτημα των 12 κλιματιστικών στα φυλάκια των εργαζομένων στην Ακρόπολη που λόγω της θερμότητας μετατρέπονται σε φούρνους, όπως λέει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) Γιάννης Μαυρικόπουλος, τα οποία θα επισκευασθούν ή θα αντικατασταθούν.

Αυτές οι ενέργειες λειτουργούν τόσο προς όφελος των εργαζομένων, όσο και των χιλιάδων επισκεπτών στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, όπου πλέον μπορούμε χωρίς κίνδυνο της υγείας μας να απολαύσουμε ένα μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού!
 

 

Best News

Καλά Νέα / Καλές Ειδήσεις! – Θετική διάθεση / Θετικές Ειδήσεις! – good vibes / only good news!


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button