Από τους πρώτους φορείς που συνάντησε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ήταν η Π.Φ.Π.Ο

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Το γεγονός ότι από τους πρώτους φορείς που συνάντησε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ήταν η Π.Φ.Π.Ο, δημιουργεί αυξημένες προσδοκίες σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων και δείχνει τη φιλοζωική παιδεία του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 4/7/2019 με πρωτοβουλία της Π.Φ.Π.Ο (Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία). 

Ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, συζήτησε με την Πρόεδρο κ. Νατάσα Μπομπολάκη, με τα στελέχη της Ομοσπονδίας κ. Βίκυ Χρήστου και κ.Ίρις Καλφοπούλου, και τη συνεργάτιδά τους κ. Λίζα Τρύφωνος.

Από τους πρώτους φορείς που συνάντησε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ήταν η Π.Φ.Π.Ο
Από τους πρώτους φορείς που συνάντησε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ήταν η Π.Φ.Π.Ο

Στο τραπέζι τέθηκαν αρκετά θέματα που έχουν να κάνουν με τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας όσον αφορά τα ζώα, εστιάζοντας κυρίως σε θέματα παιδείας και ενημέρωσης.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα ουσιαστικής παρέμβασης των Δήμων με γνώμονα την πρόληψη και όχι μόνο την διαχείριση των ήδη υπαρχόντων αδέσποτων. Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα άμεσης και ουσιαστικής βελτίωσης των εγκαταστάσεων προσωρινής διαβίωσης των ζώων όσων Δήμων διαθέτουν κυνοκομεία ή διαδημοτικά κέντρα.

Προτάθηκαν εκδηλώσεις για τα ζώα, την δημιουργία στην Περιφέρεια Αττικής ειδικής υπηρεσίας με άτομα που θα διαθέτουν και φιλοζωική παιδεία αλλά και πραγματική γνώση των θεμάτων που αφορούν τα ζώα, συζητήθηκαν θέματα ζωολογικών κήπων κλπ .

Σε συνέχεια της καλής και εποικοδομητικής συνεργασίας που έχει η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με τον κ. Πατούλη ως Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. συζήτησαν τώρα στα πλαίσια των νέων καθηκόντων του ως Περιφερειάρχης, μία σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων και την περίθαλψη των αδέσποτων σε επίπεδο δήμων αλλά και πολιτικές που μπορούν να εφαρμοστούν σε επίπεδο Περιφέρειας.

Με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στα ζώα, έμφαση δόθηκε σε μία εκτεταμένη ενημερωτική προσπάθεια από κοινού με εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες υπό την ομπρέλα της Περιφέρειας Αττικής, ενώ εκτέθηκαν μία σειρά από προτάσεις με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων, δεσποζόμενων και αδέσποτων, στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πατούλης, ως νέος Περιφερειάρχης Αττικής, διατύπωσε την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει μία ενιαία πολιτική για το σύνολο των Δήμων της Αττικής όσον αφορά στην προστασία των ζώων.

«Μέσα από ένα πλέγμα οριζόντιων δράσεων και προγραμμάτων σε όλους τους Δήμους αλλά και μέσα από πρωτοβουλίες ενημέρωσης της κοινωνίας μας, θα καλλιεργήσουμε ένα πλαίσιο πολιτισμού για τα τετράποδα ζώα. Θα αξιοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς δικτύωσης και τις συνεργασίες προκειμένου να βελτιώσουμε τον τρόπο που ως πολίτες τοποθετούμαστε απέναντι στα ζώα αλλά και τις συνθήκες μεταχείρισης, φύλαξης, προστασίας των τετράποδων φίλων μας». 

Ανάμεσα σε άλλα, έγινε αναφορά στις κακές συνθήκες μεταχείρισης και διαβίωσης των ζώων στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ) και στην αναγκαιότητα να αναμορφωθεί το πλαίσιο λειτουργίας του κέντρου και να γίνουν βελτιώσεις, ενώ συζητήθηκε η διοργάνωση με την ευκαιρία του εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων την 4η Οκτωβρίου, μίας ανοικτής εκδήλωσης με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -