Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν άθικτο αρχαίο πάπυρο μήκους 52 μέτρων από το 50 π.Χ.

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν άθικτο αρχαίο πάπυρο, που χρονολογείται από το 50 π.Χ., σε μια ανακάλυψη που οι ειδικοί της χώρας χαρακτηρίζουν ως την πρώτη του είδους της εδώ και έναν αιώνα.

Ο πάπυρος μήκους 52 μέτρων βρέθηκε στην αρχαιολογική περιοχή της Σακκάρα. Το αρχαίο τεχνούργημα περιέχει δηλώσεις και ξόρκια από το φαραωνικό Βιβλίο των Νεκρών για να βοηθήσει όσους έχουν φύγει από τη ζωή στη μεταθανάτια ζωή τους.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Mostafa Waziri, ανακοίνωσε την ανακάλυψη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Ημέρα των Αρχαιολόγων που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου. Ο Waziri δήλωσε ότι ο πάπυρος, ο οποίος αποκαταστάθηκε πλήρως στο Αιγυπτιακό Μουσείο στο Ταχρίρ, μεταφράζεται στα αραβικά και θα παρουσιαστεί στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου.

Ο πάπυρος ανακαλύφθηκε μέσα σε μία από τις 250 ξύλινες σαρκοφάγους που βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο τον περασμένο Ιούνιο. Ερευνητές και αρχαιολόγοι εργάζονται στον χώρο για περισσότερα από δύο χρόνια. Μόλις το 2022, οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν εκατοντάδες μούμιες, μια πυραμίδα μιας άγνωστης βασίλισσας, πέντε ζωγραφισμένους τάφους, τον τάφο ενός αρχαίου αξιωματούχου και μια σαρκοφάγο που ανήκε στον ταμία του βασιλιά Ραμσή Β’.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -