ΖΩΑ

Αρκτική: Πλήρωμα παγοθραυστικού έσωσε σκύλο που περιφερόταν στο ψύχος

Ένα σκύλο που περιφερόταν στους πάγους της Αρκτικής για πάνω από μία εβδομάδα, έσωσε το πλήρωμα παγοθραυστικού, σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα.

Οι ναυτικοί του Αλεξάντερ Σανίκοφ εντόπισαν το σαμογιέντ βαθιά στους πάγους, κοντά στο χωριό Μις Καμένι στη βόρεια Ρωσία. Όπως είπε στο Russia 1 ο καπετάνιος του παγοθραυστικού, Γεγκόρ Αγάποφ, ο σκύλος πλησίασε στα πλάγια το σκάφος καθώς αυτό διέσχιζε αργά το παγωμένο σκηνικό προς τον τερματικό σταθμό πετρελαίου στον Κόλπο του Ομπ.

Η Άικα, όπως αποδείχτηκε πως λεγόταν, άρχισε να κουνά φιλικά την ουρά της στους ναυτικούς που τη φώναζαν και, μόλις της κατέβασαν μια σκάλα, εκείνη ανέβηκε στην παρέα τους.

«Κατεβάσαμε τη σκάλα που ο σκύλος ανέβηκε μόνος του. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός κινητού τηλεφώνου, επικοινωνήσαμε με τους ντόπιους και εντοπίσαμε τον ιδιοκτήτη του σκύλου» ανέφερε ο Εβγκένι Ναγκίμπιν, βοηθός πλοήγησης στο πλοίο.Οι ίδιοι μετέφεραν το κουτάβι στο κοντινό χωριό όπου και μένουν οι ιδιοκτήτες του, οι οποίοι αποκάλυψαν πως η Αΐκα το έσκασε στη βόλτα και πιθανότατα δεν θα είχε επιβιώσει στο αδυσώπητο ψύχος της Αρκτικής, αν δεν είχε διασωθεί από τους ναυτικούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το πλήρωμα του Αλεξάντερ Σανίκοφ σώζει μια ζωή: Τον περασμένο Δεκέμβριο, οι ναυτικοί του ρωσικού παγοθραυστικού έσωσαν δύο οδηγούς σνόουμομπιλ, τα οχήματα των οποίων πέτυχαν ρωγμή και έπεσαν στον πάγο.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button