ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ασφαλτοστρώσεις σε 82 δρόμους από τον Δήμο Αθηναίων

Ο στόχος που έχει τεθεί από το Δήμο Αθηναίων είναι να καλύψει ως το τέλος του μήνα περίπου 82 δρόμους, για μια πόλη με ένα πιο σύγχρονο και φιλικό, για κατοίκους και επισκέπτες, οδικό δίκτυο.

Με ταχύτατους ρυθμούς εξελίσσεται πλέον τo πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στην Αθήνα για το 2020, που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο και εντατικοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα λόγω της μειωμένης κυκλοφορίας στους δρόμους της πρωτεύουσας.

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Οι παρεμβάσεις που γίνονται αφορούν εργασίες ασφαλτόστρωσης τόσο σε κεντρικές οδούς όσο και σε άλλες με μικρότερο κυκλοφοριακό φόρτο που εδώ και αρκετά χρόνια είναι γεμάτες λακκούβες – παγίδες για πεζούς και αυτοκίνητα.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία που επιβλήθηκαν για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού έδωσαν την δυνατότητα στην αρμόδια Διεύθυνση Οδοποιίας Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων χώρων να προχωρά τα έργα με ένα νέο πρωτόκολλο που επιτρέπει στα συνεργεία, πάντα με τήρηση αυστηρών κανόνων ασφαλείας για τους ανθρώπους τους, να εργάζονται μέρα και νύχτα. Έτσι, στον αρχικό σχεδιασμό ασφαλτοστρώσεων έχουν προστεθεί επιπλέον παρεμβάσεις.

Επίσης εντός του 2020 αναμένεται να συμβασιοποιηθεί και να ξεκινήσει το έργο «μαμούθ» ύψους 42 εκατ. αποκλειστικά για ασφαλτοστρώσεις ο διαγωνισμός του οποίου έληξε στις 28 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ασφαλτικών που έχει δημοπρατηθεί ποτέ στο Δήμο Αθηναίων

«Πέρα από τις πληγές που αφήνει αυτή η κρίση, μας δίνει τη δυνατότητα και το χώρο να δουλέψουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τη δημιουργία υπηρεσιών και υποδομών για την επόμενη μέρα. Τολμώ να πω ότι, ήδη, τα αποτελέσματα αυτής της επίμονης και αδιάκοπης προσπάθειας, μας επιτρέπουν να μιλάμε για την πρόοδο του δήμου μας σε πολλά επίπεδα. Όπως αυτό των τεχνικών παρεμβάσεών μας. Κινούμαστε γρήγορα και ουσιαστικά, τώρα που οι συνθήκες, μας το επιτρέπουν. Ο Δήμος των Αθηναίων μετατρέπει την κρίση σε ευκαιρία ανάπτυξης, αναδιοργάνωσης και εξέλιξης» αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σχετικά άρθρα

Back to top button