Αυστραλία: Καλλιεργήθηκε μύρτιλο 70 φορές μεγαλύτερο από το κανονικό

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα τεράστιο μύρτιλο που καλλιεργήθηκε στην Αυστραλία ζυγίζει 20,40 γραμμάρια – περίπου 70 φορές το βάρος ενός μέσου τέτοιου φρούτου – έπιασε ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το βαρύτερο μύρτιλο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 4,2 γραμμάρια ελαφρύτερο από αυτό και είχε καλλιεργηθεί στη Νέα Νότια Ουαλία.

Το φρούτο σε μέγεθος μπάλας πινγκ πονγκ προέρχεται από την ποικιλία Eterna, η οποία είναι γνωστή για την εξαιρετική γεύση και την παραγωγή σταθερά μεγάλου καρπού, σύμφωνα με τον καλλιεργητή του.Η ομάδα του αγροκτήματος στο οποίο καλλιεργείται σκέφτηκε να βάλει το μούρο σε ρητίνη για να το διατηρήσει και να το τοποθετήσει ως νικητή του βραβείου στον τοίχο.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -