ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοί είναι οι νέοι σύγχρονοι συρμοί τραμ -Προχωράει η συνολική αναβάθμιση

Προχωράει η συνολική αναβάθμιση του τραμ καθώς έφτασαν στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού οι πρώτοι σύγχρονοι συρμοί Τραμ, με τους οποίους θα αναβαθμιστεί το υφιστάμενο δίκτυο.

Αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η επένδυση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ιδίως αυτή τη δύσκολη περίοδο, είναι σημαντικό να προσφέρουμε στους πολίτες άλλη μία σύγχρονη επιλογή μετακίνησης.

 • 25 νέοι συρμοί προστίθενται στον υπάρχοντα στόλο του Τραμ εκσυγχρονίζοντας τον. Ήδη έχουν έρθει ακτοπλοϊκώς στην Αθήνα δύο οχήματα και σταδιακά ως τα τέλη Μαΐου του 2021, θα αφιχθούν όλα, ώστε μετά από επί τόπου στατικές και δυναμικές δοκιμές στο δίκτυο του Τραμ να ενταχθούν στην κυκλοφορία.
 • Παράλληλα, προχωράει ο σχεδιασμό για τη συνολική αναβάθμιση του τραμ στην πρωτεύουσα:
  • Με την επέκτασή του προς Πειραιά.
  • Τον σχολαστικό έλεγχο για την ασφαλή επαναλειτουργία του Τραμ στο Σύνταγμα.
  • Την επέκταση του χώρου του αμαξοστασίου του Ελληνικού.
 • Η Επέκταση προς Πειραιά περιλαμβάνει 3,1 χλμ. μήκος διαδρομής προς Πειραιά και 2,3 χλμ. από τον Πειραιά. Οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται σε 12 νέες στάσεις με μήκος αποβάθρων 60-65 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση, από την πρόοδο του έργου αναβαθμίζονται σημαντικά περιοχές διέλευσης του τραμ στον Πειραιά.
 • Στις επόμενες ημέρες θα δημοπρατηθεί το έργο της επέκτασης του αμαξοστασίου στο Ελληνικό. Αφορά επέκταση περίπου 5 στρεμμάτων, αλλά και βελτιώσεις στο υπάρχον αμαξοστάσιο, ώστε να μπορεί στον χώρο να φιλοξενείται και να συντηρείται το σύνολο των 59 συρμών Τραμ (παλαιών & νέων).
 • Εντός της τρέχουσας εβδομάδας ξεκινάει η εγκατάσταση των ειδικών σενσόρων κατά μήκος του Ιλισσού, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν τα load tests (μετρήσεις και με Τραμ πάνω στον Ιλισσό) για να εξακριβωθεί η κατάσταση του αγωγού πάνω από τον οποίο διέρχονται οι συρμοί. Αναλόγως των αποτελεσμάτων, θα αποφασιστεί η αποκατάσταση της λειτουργίας του Τραμ μέχρι το Σύνταγμα.

 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button