Αυξάνονται οι πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Αυξημένες ήταν οι πωλήσεις των υβριδικών και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο του 2024.

Στην ελληνική αγορά, τη μεγαλύτερη αύξηση την πέτυχαν τα υβριδικά αμάξια με ποσοστό της τάξεως του 10,4%, ενώ το μερίδιο στην αγορά που καταλαμβάνουν είναι 38,8%. Από την άλλη, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν το 9,6%. Η αύξηση τους για τον Φεβρουάριο είναι μόλις στο 0,7%.

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν ως καύσιμο τη βενζίνη εξακολουθούν να έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό στην αγορά με ποσοστό 39%, ενώ για άλλον έναν μήνα τα πετρελαιοκίνητα οχήματα γνώρισαν πτώση -8%. Μείωση 0,2% σημείωσαν και τα αυτοκίνητα με βασικό καύσιμο το φυσικό αέριο και το υγραέριο (-1,1%).

Για άλλον έναν μήνα, η αγαπημένη κατηγορία των Ελλήνων καταναλωτών παρέμεινε η «Β». Σχεδόν ένα στα δύο αυτοκίνητα ανήκει σε αυτή την κατηγορία (57%), με τα SUV να καταλαμβάνουν το 31,5%. Η αμέσως επόμενη δημοφιλέστερη κατηγορία είναι η κατηγορία «C» η οποία καταλαμβάνει συνολικά το 25,6% του συνόλου των πωλήσεων, με τα SUV να καταλαμβάνουν το 17,4% του συνόλου των πωλήσεων. Στην 3η θέση βρέθηκαν τα αυτοκίνητα που ανήκουν στην «Α» κατηγορία (7,7%) και ακολούθησε η κατηγορία «D» με ποσοστό 7,2%.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -