Χαλκιδική: Το «Πάρκο του Ιππόκαμπου» στο Στρατώνι από εθελοντές

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Αφιερωμένο στον ιππόκαμπο και τη θαλάσσια αποικία του που ανακαλύφθηκε πριν από 16 χρόνια, είναι το πάρκο που έφτιαξαν εθελοντές στο Στρατώνι Χαλκιδικής θέλοντας να συμβάλλουν στην προστασία του είδους αλλά και στην ανάδειξη της περιοχής.

Το «Πάρκο του Ιππόκαμπου» εγκαινιάζεται μεθαύριο, Παρασκευή 23 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, από τον μη κερδοσκοπικό φορέα «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων» (United Societies of Balkans), τον φορέα Aristo Tales και τον δήμο Αριστοτέλη. Η κατασκευή του πάρκου είναι έργο εθελοντών/εθελοντριών από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, που συνεργάστηκαν στο χωριό του Στρατωνίου, μέσω του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps), επιδοτούμενου εθελοντικού προγράμματος που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία του, προέρχεται από το γεγονός πως το ίδιο το Στρατώνι είναι γνωστό για τη μοναδική αποικία ιπποκάμπων στη χώρα μας, η οποία και ανακαλύφθηκε το 2007. Το πάρκο έχει κατασκευαστεί με οικολογική δόμηση και φιλοξενεί εργαστήρια για παιδιά και νέους, ενημερωτικές δράσεις για όλους και όλες, εκδηλώσεις και δραστηριότητες για την προβολή του πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και φυσικού πλούτου του χωριού.

«Στον χώρο που βρίσκεται κοντά στην παραλία, έχει χτιστεί ένα ανοιχτό τούνελ, όπου εκτίθενται φωτογραφίες από την ιστορία του χωριού, υπάρχει ένα κιόσκι με πληροφορίες για τον ιππόκαμπο και ένα ενημερωτικό περίπτερο για τα 16 χωριά του δήμου Αριστοτέλη» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του φορέα «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων» Άρης Παράσχου.


Στο πάρκο θα διοργανώνονται δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά με θέμα τον ιππόκαμπο από εθελοντές οι οποίοι θα λειτουργούν και θα συντηρούν τον χώρο όλο τον χρόνο καθώς ο μη κερδοσκοπικός φορέας «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων» υλοποιεί διάφορα προγράμματα, με χρηματοδότηση των Erasmus+ και European Solidarity Corps της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Φέτος υλοποιούμε 9 προγράμματα, στα οποία συμμετέχουν 500 εθελοντές, οι οποίοι φιλοξενούνται στην πρώην σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Στρατώνι» λέει ο κ. Παράσχου.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -