ΜΟΥΣΙΚΗ

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια! Οι πρώτες ηχογραφήσεις από 6 αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και αναπόσπαστο κομμάτι της εορταστικής αυτής περιόδου είναι η μουσική! Όταν μιλάμε για Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, το μυαλό μας πάει στα παραδοσιακά κάλαντα και παλιά τραγούδια ή στα πιο σύγχρονα ποπ από Έλληνες ερμηνευτές!

Υπάρχουν όμως και τ αγαπημένα all time classic χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε jazz, soul, blues ρυθμούς που έχουν γίνει γνωστά από πασίγνωστους τραγουδιστές όπως ο Frank Sinatra, o Elvis Prisley ,o Michael Buble, η Whitney Houston και πολλούς ακόμα. Το αφιέρωμα μας όμως θα είναι στις πρώτες ηχογραφήσεις, τους ερμηνευτές τους και αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες!

Blue Christmas

Blue Christmas είναι το αγαπημένο του από τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια για τον Elvis Prisley το οποίο ηχογράφησε στο Elvis’ Christmas Album το 1957 όμως η πρώτη ηχογράφηση έγινε το 1948 από τον Doye O’DellΤο τραγούδι αυτό έχουν ερμηνεύσει με επιτυχία επίσης και ο Andrea Bocelli αλλά και οι Beach Boys.

It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas

It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas είναι το τραγούδι που ακούγεται στην ταινία Home alone 2, όταν ο Macaulay Culkin κάνει την βόλτα του στους δρόμους της Νέας Υόρκης με μία λιμουζίνα και το ερμηνεύει ο Johnny Mathis. Το τραγούδι γράφτηκε το 1951 και έγινε επιτυχία από τον Perry Como αλλά και τον Bing Crosby!

Have Yourself a Merry Little Christmas

Από το 1948 που το τραγούδησε ο Frank Sinatra στο δίσκο Christmas Songs by Sinatra έως το 2018 στο ντουέτο του John Legend με την Esperanza Spalding για το άλμπουμ A Legendary Christmas του John Legend, το τραγούδι έχει ερμηνευτεί με επιτυχία από πάρα πολλούς τραγουδιστές.

Bing Crosby ,Doris Day, Ella Fitzgerald, Whitney Houston, Christina Aguilera, Sam Smith έχουν κάνει πασίγνωστο το Have Yourself a Merry Little Christmas, όμως η πρώτη ερμηνεία ήταν από την πολυτάλαντη Judy Garland το 1944. Το τραγούδι γράφτηκε για το μιούζικαλ Meet Me in St. Louis! 

Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! Πασίγνωστο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι πού έγινε ευρέως γνωστό από τις ερμηνείες του Dean Martin, του Frank Sinatra, της Carly Simon, του Rod Steward αλλά και του Michael Buble!

Αρχικά όμως ο στιχουργός Sammy Cahn και ο συνθέτης Jule Styne έγραψαν το τραγούδι τον Ιούλιο του 1945 στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια κατά την διάρκεια έντονου καύσωνα όταν φανταζόντουσαν τις αντίθετες καιρικές συνθήκες!! Παρ όλο που γράφτηκε καλοκαίρι και δεν αναφέρει που στους στίχους τα Χριστούγεννα καθιερώθηκε σαν Χριστουγεννιάτικο με την πρώτη ερμηνεία από τον Vaughn Monroe το 1945 και έφτασε στο νο1 του Billboard music chart την επόμενη χρονιά!

White Christmas

White Christmas είναι το πιο πολλές φορές ηχογραφημένο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι, με πάνω από 500 εκδοχές σε πάρα πολλές γλώσσες! Boney M, Tony Bennet, MIchael Bolton και Lady Gaga ανάμεσα σε όσους έχουν ερμηνεύσει το τραγούδι.

Η πρώτη εκτέλεση από τον Bing Crosby είναι το τραγούδι με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως ,οι οποίες φτάνουν τα 50 εκατομμύρια! Το Guinness Book of World Records 2009 Edition ανεβάζει τις πωλήσεις στα 100 εκατομμύρια αν υπολογίσουν όλες τις διαφορετικές εκτελέσεις μαζί!!

Jingle Bell Rock

Ο τίτλος και μέρος των στίχων είναι κομμάτια από το κλασικο και χιλιοτραγουδισμενο Jingle Bells του 1857, υπάρχουν όμως και αναφορές απ το Rock Around the Clock του 1952!

Hilary Duff, Billy Idol, Blake Shelton και Laura Pausini ανάμεσα σε όσους το έχουν τραγουδήσει αλλά η επιτυχία και αναγνώριση ήρθαν απ την πρώτη ηχογράφηση του Bobby Helms το 1957! Επίσης είναι και το εισαγωγικό τραγούδι στην ταινία Leathal Weapon του 1987 με τους Mel Gibson και Danny Glover!

 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!


Σχετικά άρθρα

Back to top button