ΣΠΙΤΙ

Δείτε τη βίλα που μπορεί να ταξιδεύει στο νερό!

Το ολλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείο Waterstudio δημιούργησε μια βίλα-γιοτ με πτυσσόμενα ξυλοπόδαρα που της επιτρέπουν να ανυψωθεί πλήρως από το νερό.

Με την ονομασία Arkup 75, το σκάφος σχεδιάστηκε για την εταιρεία γιοτ Arkup με τρόπο που του επιτρέπει να επιπλέει όταν κινείται, να είναι ημι-υποστηριζόμενο όταν βρίσκεται δίπλα σε μια αποβάθρα ή να ανυψώνεται πλήρως από το νερό.

«Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από τον τρόπο που τα φλαμίνγκο στέκονται στο νερό. Μόνο το ένα πόδι μέσα στο νερό και το σώμα άθικτο πάνω από την επιφάνεια», δήλωσε ο ιδρυτής του Waterstudio, Koen Olthuis.Όταν δεν ταξιδεύει, το πλεούμενο μήκους 22 μέτρων μπορεί να ακινητοποιηθεί με τέσσερις χαλύβδινες άγκυρες 12 μέτρων, οι οποίοι πέφτουν προς τα κάτω σε βάθη έως 7,6 μέτρα για να το διατηρήσουν σταθερό.

Αυτή η βίλα-γιοτ θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμη στο μέλλον αφού πιστεύεται πως η άνοδος της στάθμης της θάλασσας αλλά και ο υπερπληθυσμός στις πόλεις θα οδηγήσει τις παράκτιες περιοχές να επεκταθούν προς το νερό. Εκτός από τον υβριδικό μηχανισμό που διαθέτει, λειτουργεί με ένα ηλιακής ενέργειας ηλεκτρικό σύστημα και ένα σύστημα συλλογής βροχής και καθαρισμού του νερού που το καθιστούν ικανό να λειτουργεί εκτός δικτύου. Ένα ηλιακό πάνελ καλύπτει ολόκληρη την οροφή για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για κλιματισμό, συσκευές, φωτισμό, ώθηση και όλα τα άλλα λειτουργικά συστήματα επί του σκάφους.

Το Arkup 75, σχεδιάστηκε με τοίχους από υαλοβάμβακα, αναδιπλούμενη βεράντα και μεγάλα παράθυρα με συρόμενα τζάμια ώστε οι ένοικοι να έχουν απεριόριστη θέα στον ωκεανό.

Έχει συνολικό χώρο 404 τετραγωνικών μέτρων, είναι αυτοκινούμενο και μπορεί, θεωρητικά, να παραμείνει στα ανοιχτά επ ‘αόριστον εφόσον υπάρχει αρκετή ηλιακή ενέργεια για την παροχή ενέργειας.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button