Διάσωση σκύλων από το καταφύγιο του Δήμου Ζηρού – Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Μετά τις εικόνες ντροπής από το καταφύγιο ζώων που διατηρεί ο δήμος Ζηρού με αδέσποτους σκύλους να ζουν σε τραγικές συνθήκες, οι φιλοζωικές οργανώσεις «Α little shelter» και «Dogs’ Voice» αποφάσισαν να αναλάβουν ενεργό δράση.

Στις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, πολλά από τα ζώα φαίνονται υποσιτισμένα και άρρωστα σε ένα χώρο που δεν πληροί σε καμία περίπτωση τις υποδομές καταφυγίου, καθώς τα υποτυπώδη σπιτάκια είχαν φτιαχτεί με ξύλινες παλέτες και ορισμένα καλύφθηκαν με πλαστικές σακούλες για δήθεν προστασία από τη βροχή.

Οι δύο μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί οργάνωσαν μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στα ζώα. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 97 σκύλοι έχουν μεταφερθεί στην προσωρινή δομή που στήθηκε στον Ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο και λαμβάνουν φαγητό, φροντίδα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε εθελοντές για καθαριότητα, σίτιση και προαυλισμό γι’ αυτό «A little shelter» και «Dogs’ Voice» προκαλούν όποιον επιθυμεί να επισκεφθεί τη δομή, να συμπληρώσουν πρώτα τη σχετική φόρμα συμμετοχής ώστε να υπάρχει οργάνωση, σωστή δουλειά και να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Στο πλευρό των «Dogs’ Voice» και «A little shelter» βρίσκεται επίσης η ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος), που έχει ήδη ξεκινήσει αξιολόγηση των ζώων, αιμοληψίες και πλήρη καταγραφή του ιατρικού ιστορικού.

Να σημειωθεί πως πολλά από τα ζώα είναι ήδη αισθητά καλύτερα, ορισμένα έχουν τσιπαριστεί, εμβολιαστεί και στειρωθεί, ενώ κάποια κουτάβια μπορούν να υιοθετηθούν.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά τα μηνύματα και τις φωτογραφίες που έλαβε η Κατρίνα Τσάνταλη, ιδρύτρια του «A Little Shelter» από την άθλια κατάσταση των ζώων στο «καταφύγιο» του Δήμου Ζηρού, ενώ οι δύο οργανώσεις έχουν ήδη υποβάλλει μήνυση κατά του δήμου Ζηρού.

«Το συγκεκριμένο κολαστήριο θα το πάμε μέχρι τέρμα, γιατί υπάρχουν νόμοι και θα εφαρμοστούν. Είναι μια ξεκάθαρη κακοποίηση και βασανισμός ζώων. Και υπάρχουν υπεύθυνοι για αυτό. […] Με αφορμή όμως (και) αυτό το γεγονός με τις εικόνες που δυστυχώς (και ευτυχώς για τη δικογραφία μας) μιλούν από μόνες τους, να θυμάστε πως πραγματικά έχει μεγάλη σημασία να μην προσπερνάμε. Κάποιο ζώο τραυματισμένο, κακοποιημένο, ένα παιδί, μια γυναίκα σε ανάγκη, ένα κορίτσι σφηνωμένο σε πόρτα εργοστασίου, τον συνάνθρωπό μας που χρειάζεται βοήθεια, τον εν δυνάμει βιαστή που τραβάει βίντεο τα οπίσθια της κοπέλας που περπατάει μπροστά σου. Αυτό νομίζω πως είναι, φίλοι μου, το νόημα», έγραψε μεταξύ άλλων στο Instagram.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -