ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Δίδυμες, που γεννήθηκαν ενωμένες στο κεφάλι, είδαν για πρώτη φορά η μία την άλλη

Δυο δίδυμες αδελφές ενός έτους, που γεννήθηκαν ενωμένες στο πίσω μέρος του κεφαλιού, είδαν η μια την άλλη για πρώτη φορά μετά την επιτυχημένη εγχείριση διαχωρισμού τους.

Η διάρκειας 12 ωρών επέμβαση στο Soroka Medical Centre της Μπερ Σεβά, στο Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και χρειάστηκε μήνες προετοιμασίας, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων μοσχεύματα και για τις δυο. 

Στο εγχείρημα συμμετείχαν δεκάδες ειδικοί από το Ισραήλ αλλά και το εξωτερικό. Τα κορίτσια, των οποίων το όνομα δεν έγινε γνωστό, είναι καλά στην υγεία τους και αναρρώνουν.

«Αναπνέουν αμφότερες και τρώνε μόνες τους», σημείωσε ο Eldad Silberstein, επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής της κλινικής, μιλώντας στο Channel 12.  Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια επέμβαση, η οποία έχει γίνει μόλις 20 φορές παγκοσμίως, πραγματοποιείται στο Ισραήλ. 

Μήνες πριν το χειρουργείο, οι γιατροί τοποθέτησαν φουσκωτά σακουλάκια σιλικόνης μέσα στο κεφάλι τους, τα οποία επέκτειναν ανά διαστήματα για να τεντώσουν το δέρμα. Στη συνέχεια, καινούργιο δέρμα χρησιμοποιήθηκε για να σφραγιστούν τα κεφάλια τους όταν ξαναφτιάχτηκε το κρανίο.

Η προετοιμασία περιλάμβανε επίσης την δημιουργία ενός τρισδιάστατου μοντέλου εικονικής πραγματικότητας των διδύμων, ανέφερε ο Mickey Gideon, επικεφαλής νευροχειρουργός της κλινικής.

Τα κορίτσια, που γεννήθηκαν τον Αύγουστο του 2020, αναμένεται να έχουν εντελώς κανονικές ζωές.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button