ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δήμος Αθηναίων: Δράση ανακύκλωσης με εθελοντές από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Η διαχείριση απορριμμάτων αποτελεί μία από τις μεγάλες «πληγές» της ελληνικής κοινωνίας και ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει να υλοποιεί πολύπλευρες δράσεις, με στόχο τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης, αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Αθηναίων και το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ένωσαν τις δυνάμεις τους και πραγματοποίησαν μια ξεχωριστή δράση, δίνοντας ενεργό ρόλο στη νέα γενιά, που αποτελεί τον πυρήνα για μια καλύτερη και υπεύθυνη κοινωνία για το αύριο.

Τριάντα μαθητές ηλικίας 13-16 ετών, εθελοντές της μαθητικής δράσης You Smile του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έδωσαν το παρών στο Άλσος Προμπονά, ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με την ρύπανση του περιβάλλοντος και τη μη δημιουργία αποβλήτων σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας και ενημερώθηκαν για το τεράστιο όφελος της ανακύκλωσης. Στο τέλος της δράσης, η οποία διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε διαχωρισμός των υλικών που συλλέχθηκαν, προκειμένου να μην οδηγηθούν προς ταφή στον ΧΥΤΑ αλλά προς ανάκτηση.Οι άνθρωποι του δήμου, υπό τον συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου Νίκου Αβραμίδη, παρείχαν στους εθελοντές τα απαραίτητα μέσα για την δράση όπως: γάντια, μάσκες προστασίας, λευκές σακούλες, μαρκαδόρους και ενημερωτικά έντυπα, ενώ στο σημείο υπήρχαν μπουκαλάκια με νερό για τους συμμετέχοντες καθώς και αντισηπτικά.Παράλληλα, ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) διένειμε στους συμμετέχοντες υφασμάτινες τσάντες και ενημέρωσε για την αξία της χωριστής διαλογής στην ανακύκλωση, ενώ η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), μοίρασε υφασμάτινες τσάντες για ανακύκλωση, μαγνητάκια και ενημερωτικό φυλλάδιο.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button