Δήμος Αθηναίων: Επιμορφωτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα για παιδιά

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα απολαυστικό καλοκαίρι υπόσχεται να παρέχει στα παιδιά ο δήμος Αθηναίων μέσα από τα πλούσια επιμορφωτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) ανοίγει, από τις 26 Ιουνίου έως τις 12 Σεπτεμβρίου, τις αυλές και τους κήπους των μουσείων, των πολιτιστικών κέντρων, των βιβλιοθηκών και της Πινακοθήκης, με εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για παιδιά 6-12 ετών, αλλά και για όλη την οικογένεια.

Όπως επισημαίνει ο δήμος Αθηναίων στη σχετική του ανακοίνωση «τα παιδιά θα γνωρίσουν τις ηρωικές μορφές της Επανάστασης, θα ανακαλύψουν αρχαιολογικά ευρήματα από την Κέρο, θα μυηθούν στην αρχιτεκτονική των κήπων, θα έρθουν σε επαφή την αρχαία ιαπωνική τέχνη Οριγκάμι, θα αναβιώσουν τα παλιά παιχνίδια της γειτονιάς».

Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν, με την προϋπόθεση κράτηση θέσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση opanda.gr.

Στο Εργαστήριο ΠΟΙΩ του Δήμου Αθηναίων

Όλο τον Ιούλιο, παιδιά και γονείς ανακαλύπτουν τα μυστικά των μαγικών κόσμων της Επιστήμης (Science), της Τεχνολογίας (Technology), της Μηχανικής (Engineering) και των Μαθηματικών (Mathematics), μέσα από απλές εφαρμογές και βιωματικά παιχνίδια. Στον υπαίθριο χώρο του Σεράφειου (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη), κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, έως τις 29/7, για μαθήτριες και μαθητές σχολείων του Δήμου Αθηναίων και τους γονείς τους. Προκράτηση θέσης στο STEM-SUMMER.EVENTBRITE.COM.

Μουσικοθεατρικές παραστάσεις

Στον ανακαινισμένο κινηματογράφο ΑΒ και τα θέατρα Κολωνού και Γκράβας, μέχρι το τέλος Ιουλίου, προσφέρονται θεάματα με κουκλοθέατρο, μουσικοχορευτικές, θεατρικές και διαδραστικές παραστάσεις: Αστυνομικές ιστορίες, ελληνικά λαϊκά παραμύθια, χορός και τραγούδι, και ιστορίες-σταθμός όπως «Ο μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες στο Facebook του Culture is Athens του δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων όπως επίσης και στο cultureisathens.gr.

«Τα παιδιά μας βιώνουν την πανδημία δύσκολα. Μπορεί να είναι ανθεκτικά και προσαρμοστικά αλλά οι ψυχικές τους αντοχές απειλούνται. Αυτό το καλοκαίρι θέλουμε να τους δώσουμε διέξοδο και ας μένουν στην πόλη» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -