Δήμος Ελασσόνας: Συστάθηκε Επιτροπή Ισότητας των Φύλων

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Δημοτική επιτροπή ισότητας συστήθηκε στο Δήμο Ελασσόνας με σκοπό τη σχεδίαση, την οργάνωση και τον συντονισμό προγραμμάτων και δράσεων για την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Η δημοτική επιτροπή ισότητας είναι αρμόδια για τη διασφάλιση και προώθηση της ισότητας των φύλων καθώς και την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων μέσα από δράσεις επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης, σε συνεργασία με υπηρεσίες αλλά και εθελοντικές ομάδες.

Στη σύσταση επιτροπής ισότητας των φύλων προχώρησε ο Δήμος Ελασσόνας, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η επιτροπή ισότητας απαρτίζεται από εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, των τοπικών συλλογικών φορέων της κοινωνίας και της οικονομίας και εμπειρογνώμονες σε θέματα ισότητας και είναι ένα όργανο με συμβουλευτικό προς το Δημοτικό Συμβούλιο χαρακτήρα. Σκοπός η σχεδίαση, η οργάνωση και ο συντονισμός προγραμμάτων και δράσεων για την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Όπως δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος της περιοχής Ν. Γάτσας: «Ο Δήμος Ελασσόνας πρέπει να αναλάβει ενεργό ρόλο σε θέματα ισότητας των φύλων. Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του δήμου μας έρχεται να υπηρετήσει ακριβώς αυτό τον σκοπό. Μέσα από τον συμβουλευτικό ρόλο προς το δημοτικό συμβούλιο, με συνεργασία και διάλογο, ευελπιστούμε στην εκπόνηση σχεδίων δράσης για την ισότητα σε τοπικό επίπεδο, ώστε οι προτάσεις να διασφαλίζουν την ουσιαστική ισότητα των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής».

Η δημοτική επιτροπή οφείλει επίσης να υποβάλλει προτάσεις για την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε όλες τις δραστηριότητες του δήμου και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την υλοποίηση δράσεων σε συνεργασία με υπηρεσίες αλλά και εθελοντικές ομάδες. Σε στενή συνεργασία με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας, τις τοπικές συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές οργανώσεις και τους μαζικούς φορείς θα επιλύει τέλος οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα ανακύπτει σε τοπικό επίπεδο από κρίσεις που γίνονται σε βάρος του ενός φύλου.

Μετά από πρόσκληση του δήμου σε τοπικούς φορείς που ασχολούνται με τα θέματα ισότητας, για να υποδείξουν τους εκπροσώπους τους, το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε στη σύσταση της Επιτροπής που αποτελείται από τον αντιδήμαρχο Δημήτριο Καρανίκα σε θέση Προέδρου και μέλη τα κάτωθι:

  • Χρήστος Παπαδημητρίου, δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας
  • Ευθαλία Γκόλτσιου, υπάλληλος της Δ/νσης Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας
  • Σταυρούλα Δάσιου, εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας με αναπληρώτρια την Χριστίνα Σαμόλαδου
  • Άννα Πιπίλη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Ελασσόνας με αναπληρώτρια την Στέλλα Πακάκη
  • Ευανθία Αφέντη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης με αναπληρώτρια την Βασιλική Τσιτσιώνη
  • Καλλιόπη Τζήκα, σύμβουλος του Επιμελητηρίου Λάρισας
  • Ευάγγελος Τσακνάκης, εργασιακός σύμβουλος του ΟΑΕΔ

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -