Δήμος Γλυφάδας: Ανάπλαση γεμάτη πράσινο στην πλατεία Αγίου Τρύφωνα

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Εκατοντάδες νέα δέντρα και φυτά μετατρέπουν την πλατεία του Αγίου Τρύφωνα σε παράδεισο.

Η Γλυφάδα είναι από τις πόλεις με το περισσότερο πράσινο, που συνεχώς εμπλουτίζεται. Το καλοκαίρι, είναι καταφύγιο δροσιάς. Το φθινόπωρο, η χαρακτηριστική μυρωδιά του φρεσκοβρεγμένου από τα πρωτοβρόχια χώματος δίνει το στίγμα της εποχής. Την άνοιξη, τα αρώματα των λουλουδιών είναι μεθυστικά.Το πράσινο στην πόλη χαρίζει υγεία και η Γλυφάδα διαθέτει όλο και περισσότερο! «Κάθε νέος χώρος πρασίνου που προστίθεται στην πόλη μας και κάθε ένας που εμπλουτίζεται, είναι και μια μικρή γιορτή ! Γιορτή ζωής, πρασίνου, οξυγόνου. Είναι μεγάλη μας η χαρά όποτε ολοκληρώνουμε μια καινούργια δενδροφύτευση, όπως αυτές τις μέρες στην πλατεία του Αγίου Τρύφωνα», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.Και προσθέτει: «Τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου και η περίοδος για φύτευση είναι ιδανική, φυτέψαμε εκατοντάδες νέα, ανθεκτικά δέντρα και φυτά και αντικαταστήσαμε ορισμένα που έκλεισαν τον κύκλο της ζωής τους, όπως π.χ. τα λέιλαντ. Βάλαμε μανόλιες, πεύκα, κουκουναριές, φύκους, δάφνες, πέντε στρέμματα φυσικό χλοοτάπητα και περισσότερα από 800 καλλωπιστικά ανθοφόρα φυτά.

Σε λίγες μέρες θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλατείας και του περιβάλλοντος χώρου και όλοι οι πολίτες θα μπορούν να δουν και να απολαύσουν τη νέα υπέροχη αυτή γωνιά της Γλυφάδας μας. Σε κάθε έργο που κάνουμε, το πράσινο είναι η πρώτη μας σκέψη. Σε κάθε καινούργια υποδομή που φτιάχνουμε, σε κάθε πεζοδρόμιο που ανακατασκευάζουμε, στην ανάπλαση της παραλίας μας, παντού, προσθέτουμε πράσινο. Το άθροισμα είναι ήδη μεγάλο. Και συνεχίζουμε».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -