Δήμος Μακρακώμης: Σεμινάριο κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα πολύ σημαντικό σεμινάριο Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας ολοκληρώθηκε στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μακρακώμης.

Το ενημερωτικό σεμινάριο του Δήμου Μακρακώμης για τους μαθητές, περιλάμβανε αναγνώριση και εκμάθηση των βασικών σημάτων κυκλοφορίας μέσω παιχνιδιού, διέλευση από διάβαση πεζών, χειροτεχνίες, φύλλο εργασίας με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή, επαφή με το περιπολικό και ανταλλαγή ευχών για καλό καλοκαίρι μέσω ασυρμάτου με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Λαμίας.

Ήτανε μια πρωτοβουλία της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου σε θέματα Παιδείας του Δήμου Μακρακώμης κας Ρήγα Λαμπρινής-Λυδίας μετά από αίτημα στην Διεύθυνση της Αστυνομίας Φθιώτιδας την οποία ευχαρίστησε θερμά για την άμεση ανταπόκριση και άψογη συνεργασία!Η Κυκλοφοριακή Αγωγή, αναγκαίος πυλώνας της Οδικής Ασφάλειας, συνιστά τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης προκειμένου να λειτουργούμε υπεύθυνα ως οδηγοί, ως πεζοί, ως συνεπιβάτες ως δικυκλιστές.

Η Κυκλοφοριακή Αγωγή μέσα από τη ενημέρωση των παιδιών για την κατάλληλη οδική συμπεριφορά με θεωρητικό αλλά και βιωματικό τρόπο, είναι ένα σύντομο και ασφαλές μονοπάτι για να μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους στον δρόμο αλλά και να εξελιχθούν σε ευσυνείδητους οδηγούς και χρήστες του οδικού δικτύου.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -