Δήμος Θεσσαλονίκης: Προσφέρει δωμάτια σε Ουκρανούς πρόσφυγες

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στο πλευρό των προσφύγων στέκεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσφέροντας δωμάτια σε όσους καταφθάνουν από την Ουκρανία.

Περισσότεροι από 100 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, τρόφιμα, φάρμακα και είδη ρουχισμού, έχουν ήδη συγκεντρωθεί και αποσταλεί από το δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Από την πρώτη στιγμή ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι αρωγός στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό. Η συγκίνησή μου ήταν μεγάλη, όταν είδα κάποιες από τις κούτες με αυτοκόλλητο τον Μέγα Αλέξανδρο να καταφτάνουν στο Κίεβο και να μεταδίδονται από τα τοπικά δελτία ειδήσεων.

Μαζί με τα επιχειρήματά μας για ειρήνη και για παύση των εχθροπραξιών, οφείλουμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που δοκιμάζονται και να ευχαριστήσω όλους τους δημότες και τις επιχειρήσεις που έφεραν τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα», είπε ο κ. Ζέρβας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως πέρα από την ανθρωπιστική βοήθεια, η διοίκηση λαμβάνει μέριμνα ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει σε μεγάλο αριθμό διαμερισμάτων σε όλη την πόλη, πρόσφυγες που θα έρθουν από την Ουκρανία.

«Εμείς δεν κάνουμε καμία διάκριση, όποια και να είναι η προέλευση του πρόσφυγα», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Νωρίτερα, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και εκφράζοντας τη συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό και τους Έλληνες ομογενείς.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -