ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Ο Δήμος Βάρης Βούλας  Βουλιαγμένης με πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών δράσεων σε διάφορα σημεία της πόλης τιμά την εθνική επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνα

Με αφετηρία τη δράση «Σημαίες της Επανάστασης» που ξεκίνησε την Παρασκευή 19 Μαρτίου, 6 σημαίες της Επανάστασης του 1821 και η επίσημη Ελληνική Σημαία θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης και θα συνοδεύονται από ειδικά φωτισμένα ενημερωτικά κουτιά (lightbox) όπου θα παρέχουν τεκμήρια κειμένων της Επανάστασης και θα δίνουν πληροφορίες για κάθε σημαία. Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν:

Η Σημαία Φιλικής Εταιρείας, η πρώτη επαναστατική σημαία  που υψώθηκε στο Ιάσιο της Μολδαβίας στις 22 Φεβρουαρίου 1821 από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη.

– Η Σημαία Κολοκοτρωναίων, ίσως η πιο διαδεδομένη σημαία των Ελλήνων Αγωνιστών.

– Η Σημαία Μάνης, που υψώθηκε στη Μάνη, 22 Μαρτίου 1821.

– Η Σημαία Άνθιμου Γαζή, που ύψωσε ο Άνθιμος Γαζής στις 7 Μαίου 1821, στις Μηλιές του Πηλίου.

– Η Σημαία Μάρκου Μπότσαρη, που υψώθηκε τον Οκτώβριο του 1820 στο Σούλι από τον Μάρκο Μπότσαρη.

– Η Σημαία Ψαρρών, η σημαία πλοίου των Ψαρών του 1821, με τα σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας, σταυρό, άγκυρα, λόγχη, όφιν και πτηνό. Τα κεντρικά σημεία του Δήμου όπου θα τοποθετηθούν οι σημαίες και τα ενημερωτικά κουτιά είναι:

Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Πλατεία Ιμίων στη Δ.Ε. Βούλας

Πλατεία Άγγελου Αποστολάτου στη Δ.Ε. Βούλας

Πλατεία 24ης Ιουλίου στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης

Πλατεία Ηρώων στη Δ.Ε. Βάρης

Πλακόστρωτο παραλίας Βάρκιζας στη Δ.Ε. Βάρης

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ως τιμώμενος Δήμος και επίσημος πρεσβευτής του Δικτύου SDG 17 Greece για το 2021, θα αποτελέσει το επίκεντρο των εκδηλώσεων του Δικτύου. Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαρτίου στις 5 μ.μ. μέσω livestreaming, το Δημαρχείο της πόλης μας θα φωταγωγηθεί στα χρώματα της γαλανόλευκης.  Η κορύφωση των εορταστικών δράσεων θα πραγματοποιηθεί με τη συνδιοργάνωση με τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, διαδικτυακής ημερίδας «Από το Γένος, στο Έθνος και το Κράτος των Ελλήνων» το Σάββατο 17 Απριλίου 10.00 – 17.00, όπου έγκριτοι ομιλητές (τα ονόματα θα ανακοινωθούν σύντομα) θα παρουσιάσουν τη διαδρομή της εθνικής παλιγεννεσίας, καθώς και την αξία και εξέλιξη της ιστορικής καταγραφής για τις νέες γενιές.Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε σχετικά: «Η φετινή εθνική επέτειος των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση λαμβάνει χώρα σε δύσκολες συνθήκες για την πατρίδα μας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και δεν μας επιτρέπει να την γιορτάσουμε με την λαμπρότητα που της αρμόζει. Ο Δήμος μας, διοργανώνει 3 ξεχωριστές συμβολικές δράσεις-εκδηλώσεις, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους προγόνους μας, που με τους αγώνες τους μας χάρισαν την ελευθερία και τη δυνατότητα να ζούμε σε ένα ανεξάρτητο κράτος. Με ορόσημο την φετινή εθνική επέτειο και αντλώντας δύναμη και έμπνευση από τις αξίες και τους αγώνες των προπατώρων μας, να προτάξουμε τα στοιχεία εκείνα που ως έθνος μας πήγαν μπροστά και οδήγησαν στην εθνική παλιγενεσία και ενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά και να οδηγηθούμε σε μία νέα εποχή δημιουργίας και προόδου».  

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button