ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Drone πετά μέσα σε ενεργό ηφαίστειο στην Ισλανδία

Ο φωτογράφος Bjorn Steinbekk με έδρα το Ρέικιαβικ οδήγησε το drone ακριβώς πάνω από το ηφαίστειο Geldingadal για να αποθανατίσει την έκρηξή του και η επιλογή του αυτή τον δικαίωσε.

Ο Bjorn ύστερα από έξι εβδομάδες καταγραφών είπε να θυσιάσει το drone του, ρίχνοντάς το στη λάβα του ηφαιστείου και να μας χαρίσει μαγικές εικόνες. Μάλιστα, η «πτήση» αυτή έγινε σε ένα livestream 14 ωρών.
Όπως ο ίδιος δήλωσε, «αυτός ήταν ο τρόπος μου να κλείσω αυτό το κεφάλαιο που κατανάλωσε τις 6 τελευταίες βδομάδες της ζωής μου. Είναι δύσκολο να το περιγράψω με λέξεις, αλλά ήμουν πολύ συγκινημένος αυτό το πρωί, αλλά είμαι ταυτόχρονα ευγνώμων για αυτήν την εμπειρία και που μπόρεσα να τη μοιραστώ μαζί σας».

Ο φωτογράφος οδήγησε το drone ακριβώς πάνω από το ηφαίστειο, ανάμεσα στην εκτοξευόμενη λάβα. Το μικρό αεροσκάφος ενώ βρισκόταν ανάμεσα στη λάβα μετέδωσε για λίγο εικόνα και στη συνέχεια άρχισε να λιώνει. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι η θερμοκρασία ήταν πάνω από 1.200 βαθμούς Κελσίου.

«Το ότι μπορούσα να κινήσω το gimbal κάτω και να καταγράψω ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό. Το συγκεκριμένο drone ήταν ήδη πολύ ταλαιπωρημένο από τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων πτήσεων και δε λυπάμαι για την απώλειά του» σημείωσε ο Bjorn.

Δείτε το βίντεο:

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button