ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Δυο ζευγάρια Γάλλων ζουν στα καταμαράν τους στο Αργοστόλι αποκλεισμένοι απο το lockdown…

Δυο ζευγάρια Γάλλων, ο  Eric με την Μαrie και ο Gerald  με την  Μarie -Claude, οποίοι λατρεύουν τα ταξίδια με ιστιοπλοϊκά, μας συντροφεύουν όλη την περίοδο της καραντίνας στο λιμάνι του Αργοστολίου με τα δυο πανέμορφα καταμαράν τους.

Την είδηση μεταφέρει το www.kefaloniapress.gr και μας περιγράφει την ιστορία τους

Ξεκίνησαν από τις Κάννες της Γαλλίας για να επισκεφτούν και να περάσουν το χειμώνα στην Ελλάδα που τόσο λατρεύουν αλλά η επιβολή της καραντίνας τους έχει εγκλωβίσει στην Κεφαλλονιά  μη μπορώντας να μετακινηθούν σε άλλα νησιά..

Συνταξιούχοι πλέον, τα  καταμαράν αποτελούν πλέον το σπίτι τους κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα να ζουν και να ταξιδεύον πάντα  στη θάλασσα και να  επισκεφτούν όσα πιο πολλά μέρη στη Μεσόγειο και στην Καραϊβική . Γιατί το νέο έτος θα βάλουν πλώρη για Ατλαντικό.

Τους συναντήσαμε ένα πρωινό  και μας υποδέχθηκαν με μεγάλη ζεστασιά και φιλοξενία στα «σπίτια τους» . Το  πρώτο  που μας εξομολογηθήκαν είναι η  καλοσύνη και η καλοκαρδία  που εισπράττουν από τους ντόπιους . Περνάνε ,τους χαιρετάνε καθώς κάνουν την βόλτα τους στο γουλόστρωτο της παραλίας Αργοστολίου, τους ρωτάνε αν χρειάζονται κάτι… Ο πρόεδρος μάλιστα του δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου Νίκος Βαλλιανάτος την ημέρα της γιορτής τους τους κέρασε.

Τα δυο καταμαράν  μπήκαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων και στόλισαν τα κατάρτια τους με Χριστουγεννιάτικα φωτάκια.

Τους ευχόμαστε ολόψυχα  Καλές Γιορτάδες και  με το νέο χρόνο  να σαλπάρουν για  τα λιμάνια  , τις θάλασσες και  τους  Ωκεανούς που τόσο αγαπούν .

Ευχαριστώ την επίτιμο πρόξενο της Γαλλίας στα Ιονια Νησιά κα  Εμανουελλα Σινάγκρα για την βοήθεια της σε αυτό το ρεπορταζ.

ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Περισσότερες φώτο στο www.kefaloniapress.gr


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button