Εγκαινιάστηκε ο ανελκυστήρας ΑμεΑ στην Ακρόπολη

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε τον νέο ανελκυστήρα ΑμεΑ.

Για «σπουδαία και φωτεινή ημέρα, που αποδεικνύει έμπρακτα πως το Δημόσιο μπορεί να συνεργαστεί με Ιδρύματα που μοιράζονται τους ίδιους στόχους, το όραμα και τη φιλοσοφία, ώστε να αποδοθεί στην κοινωνία ένα τέτοιο εμβληματικό έργο» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου ανελκυστήρα ΑμεΑ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Όπως τόνισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο ανελκυστήρας κατασκευάστηκε υπό την αγαστή συνεργασία του Ιδρύματος Ωνάση και του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Σήμερα, 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα Με Αναπηρία, εγκαινιάζουμε το νέο ανελκυστήρα αλλά και τις διαδρομές οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με πολύ μεγάλη φροντίδα, προκειμένου να καταστήσουμε την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλες και σε όλους. Σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, αλλά και σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν το σύμβολο του Δυτικού Πολιτισμού, χωρίς τη δυσκολία που συνεπάγεται η κλασική διαδρομή για να ανέβει κανείς στο Βράχο της Ακρόπολης», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν αρέσκεται στα λόγια, αλλά προχωρά σε πράξεις. Ως εκ τούτου, δίνουμε σήμερα στο κοινό αυτό το εμβληματικό έργο που δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την βοήθεια του Ιδρύματος Ωνάση», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ανελκυστήρας ΑμεΑ

Ανελκυστήρας ΑμεΑ

«Είναι γεγονός ότι πλέον η Ακρόπολη, το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας, είναι απολύτως προσβάσιμη. Εικόνες που στο παρελθόν είχαμε βιώσει, πιστεύουμε ότι είναι πραγματικά παρελθόν. Με τον ανελκυστήρα και τις διαδρομές, πλέον οι συνάνθρωποί μας που έχουν προβλήματα κινητικότητας και άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας που έχουν όραμα να έρθουν στην Ακρόπολη μπορούν να την επισκεφτούν», συνέχισε η κ. Μενδώνη.

Ακολούθως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη Λίνα Μενδώνη και τον Μανώλη Κορρέ, πρόεδρο της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης εγκαινίασαν τον ανελκυστήρα ΑμεΑ και περιηγήθηκαν στις νέες διαδρομές της Ακρόπολης.

Ανελκυστήρας ΑμεΑ

                       Τα εγκαίνια του ανελκυστήρα ΑμεΑ στην Ακρόπολη:

http://https://www.youtube.com/watch?v=FesEZvJTFPY&feature=emb_title

Δείτε ακόμη:

Διαδρομές για τα ΑμεΑ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης – Τι προβλέπει η νέα μελέτη του ΚΑΣ

 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -