ΕΚΠΑ: Έρευνα για τον κορωνοϊό – Ποιοι μπορούν να πάρουν μέρος

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Πρόσκληση σε άτομα με παρελθούσα λοίμωξη COVID-19, με διαγνωσμένο σύνδρομο long COVID-19 καθώς και άτομα που δεν έχουν νοσήσει ποτέ να συμμετάσχουν σε έρευνα, με στόχο την καλύτερη κατανόηση της λοίμωξης, απευθύνει το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την ανακοίνωση έκανε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, λέγοντας: «Ξεκινάμε μελέτη για την επίδραση της COVID-19 στην υγεία μας σε βάθος χρόνου. Μπορείτε να συμμετέχετε είτε έχετε περάσει COVID-19 πρόσφατα ή παλιότερα ή ανήκετε σε αυτούς τους πολύ λίγους που δεν περάσανε COVID-19 ποτέ».

Στο ερώτημα «γιατί να συμμετάσχει κάποιος;» ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο η επιστήμη θα μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα τους μηχανισμούς με τους οποίους η COVID-19 επηρεάζει την υγεία μας. Ενώ, παράλληλα, όλοι όσοι πάρουν μέρος θα λάβουν σχετικά άμεσα μία δωρεάν ανάλυση αίματος (γενική αίματος) και σε δεύτερο χρόνο (επίσης δωρεάν) τις υπόλοιπες αναλύσεις (βιοχημικός έλεγχος, έλεγχος πήξης) που θα συμπληρώνουν την εικόνα της υγείας τους.

Ο σκοπός της έρευνας για τον κορωνοϊό

Σκοπός της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη κλινικών, βιολογικών και γενετικών παραμέτρων και η ανεύρεση βιοδεικτών που σχετίζονται με την παθογένεια της οξείας ή μακράς-COVID-19» είναι ο έρευνα γύρω από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην παθογένεια της νόσου COVID-19, είτε κατά την διάρκεια της λοίμωξης είτε σε βάθος χρόνου με στόχο την καλύτερη κατανόηση της παθοφυσιολογίας της COVID-19 και των παραγόντων που επηρεάζουν την βαρύτητα νόσησης και της μεταλοιμώδους πορείας.

H συμμετοχή στη μελέτη αυτή είναι εθελοντική και προϋποθέτει μια επίσκεψη στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου θα ζητηθεί η συμπλήρωση ερωτηματολογίου, με τη βοήθεια συνεντευκτή, με πληροφορίες σχετικά με την ηλικία και άλλους δημογραφικούς παράγοντες, τον τρόπο ζωής, το ιατρικό ιστορικό και συνήθειες.

Το ερωτηματολόγιο και το δείγμα

Για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά. Θα πραγματοποιηθεί η λήψη ενός ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος και αίματος, για τον προσδιορισμό βιολογικών και μοριακών παραμέτρων (γενική αίματος, βιοχημικός έλεγχος, έλεγχος πήξης και RNA-sequencing στο φαρυγγικό επίχρισμα και στα Μονοπύρηνα Κύτταρα Περιφερικού Αίματος).

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, καλούν στο 2107462240 μεταξύ 9 πμ και 2 μμ για να κλείσουν ραντεβού (9πμ – 1μμ).

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -