ΕΚΠΑ: Στην 75η θέση παγκοσμίως για την πολιτική του σε θέματα ισότητας των φύλων

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το 2022 της παγκόσμιας Κατάταξης Πανεπιστημίων «Times Higher Education Impact Ranking» με το ΕΚΠΑ για ακόμα μία χρόνια να σημειώνει σημαντικές επιτυχίες.

Η εν λόγω κατάταξη, η οποία δημοσιεύεται για 4η συνεχόμενη χρονιά, αξιολογεί τα Πανεπιστήμια με βάση την οικονομική και κοινωνική τους επίδραση, όπως αυτή αποτιμάται από τους δεκαεπτά στόχους βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Το ΕΚΠΑ επέτυχε υψηλές θέσεις και διακρίσεις τόσο συνολικά όσο και σε επιμέρους στόχους οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα οι πιο σημαντικές εξ αυτών είναι οι εξής:

  • Στον Στόχο 5: Ισότητα των Φύλων (Gender Equality), το ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 75η Θέση παγκοσμίως μεταξύ των 938 Πανεπιστημίων.
  • Στον Στόχο 10: Μείωση Ανισοτήτων (Reduced Inequalities) το ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 81η Θέση στον κόσμο μεταξύ 796 Πανεπιστημίων.
  • Στον Στόχο 4: Ποιοτική Εκπαίδευση (Quality Education), το ΕΚΠΑ βρίσκεται στις θέσεις 101-200 παγκοσμίως μεταξύ των 1180 Πανεπιστημίων.
  • Στον Στόχο 9: Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές (Industry, Innovation and Infrastructure), το ΕΚΠΑ βρίσκεται στις θέσεις 101-200 παγκοσμίως μεταξύ των 785 Πανεπιστημίων.
  • Στον Στόχο 8: Αξιοπρεπής Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη (Decent Work and Economic Growth), το ΕΚΠΑ βρίσκεται στις θέσεις 201-300 παγκοσμίως μεταξύ των 849 Πανεπιστημίων.

Με σταθερά βήματα και τη συνεργασία όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, ως Πρυτανικές Αρχές, έχουμε πάγια επιδίωξη ένα ανοικτό, ποιοτικό, εξωστρεφές Δημόσιο Πανεπιστήμιο μέσα στην κοινωνία και τις ανάγκες της.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -